- Vi vurderer kontinuerlig våre innspill til myndighetene i forhold til hva som er viktig for medlemmene, sier Negotias 1. nestleder Eirik Bornø. Foto: Terje Bergersen

Ber om treffsikre virkemidler for bedrifter og ansatte

De seneste innstrammingene som følge av korona legger seg på toppen av et allerede hardt rammet arbeidsliv. – Nå er det viktig at myndighetene setter inn virkemidler der det trengs mest, sier Negotias 1. nestleder Erik Bornø.

Søndag kveld annonserte regjeringen innstramminger i ytterligere 15 kommuner i randsonen rundt de 10 det ble satt i verk tiltak for dagen før. Årsaken er som kjent utbruddet av mutert koronavirus i Nordre Follo.

- Deler av arbeidslivet er allerede hardt rammet av permitteringer og oppsigelser, og de nye innstrammingene gjør situasjonen enda mer krevende. Dette vil også berøre medlemmer i Negotia. Nå er det viktig at myndighetene setter inn virkemidler det det trengs mest, sier Eirik Bornø, første nestleder i Negotia.

Bornø forteller at YS allerede har vært i kontakt med Arbeids- og sosialdepartementet vedrørende innspill om økonomiske kompensasjonstiltak, og blant annet bedt om at regjeringen åpner opp for en mer geografisk differensiering av virkemiddelbruken.

Negotia-nestlederen framhever følgende tiltak som aktuelle for de berørte kommunene:

  • Kompensere en andel av de nedstengte bedriftenes lønnsplikt under permittering.
  • Forlenge de permitterte ansattes periode med full lønn etter permittering til 20 dager, tilsvarende ordningen vi hadde våren 2020.
  • Gi en høyere kompensasjonssats for faste kostnader til bedriftene.

- Vi jobber videre med dette og vurderer kontinuerlig våre innspill til myndighetene i forhold til hva som er viktig for medlemmene. Vi tar også gjerne imot innspill fra tillitsvalgte og medlemmer. Det er viktig for oss å vite hvor skoen trykker, sier Eirik Bornø.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

Powered by eZ Platform - Informasjonskapsler