- Vi krever at regjeringen reverserer forslaget om å fjerne redegjørelsesplikten i likestillingsloven, sier Negotias 1. nestleder Monica Paulsen. Foto: Terje Bergersen

Åpen høring om likestillingsloven

Stortingets familie- og kulturkomité holder tirsdag åpen høring om forslag til ny likestillingslov. Negotia er på plass.

Alt som finnes av organisasjoner i arbeidslivet deltar i høringen, sammen med en lang rekke andre organisasjoner. Negotia møter sammen med YS.

- Vi er særlig opptatt av at regjeringen skal reversere forslaget om å fjerne redegjørelsesplikten i likestillingsloven. Denne plikten pålegger bedriftene å dokumentere i årsberetningen den aktiviteten som har skjedd når det gjelder likestillings- og diskrimineringsarbeidet.

Dette sier Negotias 1. nestleder Monica Paulsen, som holder et kort innlegg på høringsmøtet tirsdag.

- Redegjørelsesplikten sikrer dokumentasjon i dette viktige arbeidet på bedriftene. Vi vet at manglende dokumentasjon er et problem i forbindelse med å ta opp saker. Våre tillitsvalgte rapporterer at redegjørelsesplikten er en forutsetning for både å følge opp og skape aktivitet i virksomhetene.

- Å fjerne redegjørelsesplikten vil være et stort tilbakeslag for arbeidet med likestilling og diskriminering i bedriftene, sier nestleder Monica Paulsen.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

Powered by eZ Platform - Informasjonskapsler