- Vi krever at regjeringen reverserer forslaget om å fjerne redegjørelsesplikten i likestillingsloven, sier Negotias 1. nestleder Monica Paulsen. Foto: Terje Bergersen

Åpen høring om likestillingsloven

Stortingets familie- og kulturkomité holder tirsdag åpen høring om forslag til ny likestillingslov. Negotia er på plass.

Alt som finnes av organisasjoner i arbeidslivet deltar i høringen, sammen med en lang rekke andre organisasjoner. Negotia møter sammen med YS.

- Vi er særlig opptatt av at regjeringen skal reversere forslaget om å fjerne redegjørelsesplikten i likestillingsloven. Denne plikten pålegger bedriftene å dokumentere i årsberetningen den aktiviteten som har skjedd når det gjelder likestillings- og diskrimineringsarbeidet.

Dette sier Negotias 1. nestleder Monica Paulsen, som holder et kort innlegg på høringsmøtet tirsdag.

- Redegjørelsesplikten sikrer dokumentasjon i dette viktige arbeidet på bedriftene. Vi vet at manglende dokumentasjon er et problem i forbindelse med å ta opp saker. Våre tillitsvalgte rapporterer at redegjørelsesplikten er en forutsetning for både å følge opp og skape aktivitet i virksomhetene.

- Å fjerne redegjørelsesplikten vil være et stort tilbakeslag for arbeidet med likestilling og diskriminering i bedriftene, sier nestleder Monica Paulsen.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker