Hopp til hovedinnholdet

Siste nyheter

Inviterer næringsministeren til dialog om konkurransefremmende tiltak i dagligvarebransjen.

Her er en mulighet for deg som vil bli tydeligere og tryggere når du tar ordet i små og store forsamlinger. Grip sjansen!

Negotia-leder Monica A. Paulsen (t.h) og Cecilie Heuch, EVP and Chief People Officer i Telenor, var vertskap for rundebordskonferansen om digital etikk og kunstig intelligens. Foto: Terje Bergersen

På initiativ fra Negotia ble det mandag holdt en rundebordskonferanse om digital etikk og kunstig intelligens – med digitaliseringsminister Nikolai Astrup til stede.

Fra fagbevegelsens samlete mobilisering mot uønskete endringer i arbeidsmiljøloven 2015. Foto: Terje Bergersen

1. mai er kjent som arbeidernes internasjonale kampdag. Og det har vært mye å kjempe for opp gjennom årene.

- Framtidens arbeidsliv må ha gode arenaer for involvering og samhandling. Det skal denne undersøkelsen hjelpe oss å legge til rette for, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen (t.v.). De øvrige f.v: Bernhard H. Hilmarsen, Searching for Leadership; Jonathan Reams, NTNU og Silje Vollan, masterstudent NTNU. Foto: Terje Bergersen

I vår gjennomfører NTNU og Searching for leadership en stor undersøkelse blant Negotias tillitsvalgte om samarbeid og ledelse i virksomhetene.

- At mange jobber overtid uten å få betalt for det er ikke akseptabelt. Overtid skal registreres og kompenseres, sier Negotias forbundsleder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

At hver tredje arbeidstaker ikke får betalt for overtid er oppsiktsvekkende, synes Negotia. Det er det svært mange andre som også synes.

Negotias delegasjon i de sentrale lønnsforhandlingene med Virke. Fra venstre: Negotia-nestleder og nestleder i YS Privat Eirik Bornø, rådgiver Anne-Lene Gabrielsen og advokat Inger Olise Skarvøy. Foto: Terje Bergersen

Torsdag kom YS og arbeidsgiverorganisasjonen Virke i mål med årets sentrale lønnsforhandlinger. Resultatet er i tråd med frontfaget og gir en ramme på 3,2 prosent.

Partene møttes til kravoverlevering onsdag ettermiddag. Bård Westbye (t.v.), leder tariff i Virke og Eirk Bornø, nestleder i YS Privat. Foto: Terje Bergersen

I dag startet det sentrale lønnsoppgjøret mellom YS og arbeidsgiverforeningen Virke. - Vi forventer et resultat på linje med frontfaget, sier nestleder for YS Privat, Eirik Bornø.

- Vi er veldig glade for at Negotia har hatt et tydelig og solidarisk engasjement i denne saken, og bidratt til å presse fram en løsning, sier Telenor-tillitsvalgte Roger Rønning og Hege Karita Ottesen. Foto: Terje Bergersen

- Dette er en merkedag for oss i Telenor. Etter syv års kamp har våre kolleger i Grameenphone frihet til å drive reell fagforeningsvirksomhet, sier konserntillitsvalgt Roger Rønning i Negotia Telenor.

Fra og med 1. april vil alle nye medlemmer i Negotia få to kontingentfrie måneder ved innmelding. I tillegg tilbys de seks måneders kostnadsfri innboforsikring gjennom Gjensidige.

Negotias delegasjon i Spekter-oppgjøret: Spesialrådgiver Synnøve Lohne-Knudsen, 1. nestleder Eirik Bornø og rådgiver Bjørn Erik Engvin.

Tirsdag startet lønnsoppgjøret for ansatte i tariffområdet Spekter. YS krever betydelig reallønnsvekst for sine medlemmer, sier Negotias nestleder Eirik Bornø. OBS! FORHANDLINGENE ER I MÅL.

Etter mekling drøyt 14 timer på overtid kom YS og NHO til enighet i årets mellomoppgjør.

Negotia-leder Monica A. Paulsen er sterkt kritisk til de arbeidsvilkårene som tilbys medlemmer leid inn til dagligvarebransjen via ManpowerGroup Solution. Foto: Terje Bergersen

- Det tilbys lav lønn, det jobbes 10-15 timer om dagen uten overtidsbetaling, og det er ikke spesifisert stillingsprosent i arbeidskontrakten, uttaler forbundsleder Monica A. Paulsen til Dagbladet.

Fra fjorårets tariffoppgjør mellom YS og NHO. Fra venstre: YS Privat-leder Vegard Einan, YS-advokat Ørnulf Kastet, NHO-direktør Nina Melsom og sektoransvarlig i YS Privat, Christopher Navelsaker. Foto: Liv Hilde Hansen

Lørdag 30. mars møtes YS og NHO til mekling i årets mellomoppgjør. Fristen for enighet er søndag 31. mars klokken 24.00.

- Jobben min består i å kjøpe inn utstyr som skal om bord i skipene vi bygger. Det kan være alt fra en kran til fremdriftsmaskineri, sier Negotia-medlem Isabel Holmeset. Foto: Jan Plottke

Svaret er at Negotia organiserer et mangfold av ansatte med svært forskjellig arbeidsinnhold og utdanning. Her møter du en av dem.

Illustrasjon: Adobe Stock

Tidligere avtaler om et inkluderende arbeidsliv har bygget på en ordning der den enkelte virksomhet inngår samarbeidsavtale med NAV. Sånn er det ikke lenger.

Torsdag kveld brøt YS og NHO forhandlingene i lønnsoppgjøret i privat sektor. Nå går oppgjøret til mekling hos Riksmekleren.

Negotias delegasjon ved kravoverleveringen hos NHO: Fra venstre: Forbundsleder Monica A. Paulsen, rådgiver Kathrine Fosnes Olsen og 1. nestleder Eirik Bornø. Foto: Trygve Bergsland

Lønns- og tariffoppgjøret er i gang. Mandag overleverte YS sine krav til NHO i de samordnete forhandlingene.

Negotia og Virke har kommet til enighet om årets fordeling av lønnsgarantiordningen. Trinn 6 i minstelønnstabellen heves med 5,80 kroner per time.

Myrtle Witbooi (72) har viet sitt liv til kampen for minstelønn og trygge arbeidsforhold for husholdsarbeiderne i Sør-Afrika. ILO-konvensjonen om husholdsarbeid skyldes i stor grad hennes innsats. Hun er invitert av norsk fagbevegelse til 8. mars-seminar om vold og trakassering i arbeidslivet. Foto: Liv Hilde Hansen

Myrtle Witbooi (72) startet som hushjelp i Cape Town under apartheidregimet. Nå reiser hun verden rundt og snakker om arbeiderrettigheter for kvinner. 8. mars deltar hun på et felles seminar i regi av YS, LO og Unio.

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.