Hopp til hovedinnholdet

Siste nyheter

Med den ni måneder lange overvintringen på Svalbard ønsker Hilde Fålun Strøm (til venstre) å inspirere til klimatiltak i både industri, næringsliv og de private hjem. Her med Negotia-leder Monica A. Paulsen og avtalen om støtte til prosjektet.

September neste år reiser to kvinner ut i Svalbard-naturen for å overvintre i ni måneder. Underveis skal de blant annet gjøre klimaobservasjoner og rapportere til kjente forskningsinstitusjoner.

Prismottaker Oddbjørn Skaare Myklebust leder Negotia-klubben i Rolls-Royce Marine. Hans solide arbeid for å beholde arbeidsplasser lokalt og sikre norsk eierskap, ga resultater.

På Negotias landsmøte lørdag ble prisen årets tillitsvalgt tildelt Oddbjørn Skaare Myklebust i Rolls-Royce Marine.

- Vi må evne å utvikle oss som forbund og gjøre nødvendige endringer underveis. Vi må være relevante både for dagens medlemmer og framtidens medlemmer, sa Negotia-leder Monica A. Paulsen under sin landsmøtetale.

LANDSMØTET 2018. - Tettere partssamarbeid og økt organisering på begge sider av bordet er nødvendig for balansen i arbeidslivet, sier Negotias forbundsleder Monica A. Paulsen.

Alliansen av fagforeninger i franskeide Teleperformance krever at bedriften signerer global rammeavtale som anerkjenner grunnleggende faglige rettigheter og arbeidsvilkår.

UNI Global Union ber det franskeide selskapet Teleperformance respektere menneskerettigheter og ansattes lønns- og arbeidsvilkår, og krever opprettelse av global tariffavtale.

- Jeg forteller historien min for å vise at det nytter å stå imot – og hvor viktig det er å være organisert, sier Negotia-medlem Lars-Iver Jønland. Foto: Terje Bergersen

- Jeg var heldigvis organisert. Uten bistanden fra Negotia hadde jeg aldri fått jobben tilbake, sier Lars-Iver Jønland.

Nyvalgt YS-ledelse. YS-leder Erik Kollerud (midten) med 1. nestleder Hans-Erik Skjæggerud og 2. nestleder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

Onsdag valgte YS-kongressen Erik Kollerud til ny leder etter Jorunn Berland. Hans-Erik Skjæggerud og Monica A. Paulsen ble valgt til henholdsvis 1. og 2. nestleder.

Arbeidsminister Anniken Hauglie pekte på at fagbevegelsen og organisasjonene vil bli mer nødvendig da hun gjestet YS-konferansen. Foto: Siv Bjelland

Arbeidsminister Anniken Hauglie varslet det hun kalte en «ny giv» i IA-arbeidet da hun innledet på YS-konferansen tirsdag 30. oktober.

Medlemskveld i avdeling Tromsø nå høst, gjennomført med støtte fra "3-prosenten". Markedskonsulent Jan Olav Markussen fra Negotia sentralt orienterer.

Aktivitet lokalt i Negotia er viktig for samholdet og styrken i organisasjonen. Økonomisk støtte ytes fra ordningen med 3-prosentmidler. Søknadsfristen i år er 20. desember.

YS regnes med. - En statsråd vi hadde som gjest på et møte en gang, sa at "det er så befriende å møte YS, for dere er ikke låst i tankegangen". Det tok jeg som et kvalitetsmerke, sier avtroppende YS-leder Jorunn Berland. Foto: Terje Bergersen

Som 25-åring fikk hun sitt første tillitsverv. 37 år senere er avtroppende YS-leder Jorunn Berlands tro på fagforeningenes plass i arbeidslivet like urokkelig. Og hun ser det på sin måte.

Som de første fagforeningene i Norge gir Negotia, Parat og Delta medlemmene et helt nytt verktøy. Det hjelper deg å velge riktig
vei inn i framtidens arbeidsliv.

- I samfunnet produseres store mengder informasjon. Dersom vi ikke er bevisst på dette i design av kunstig intelligens, vil den bearbeidede informasjonen kunne bidra til å forsterke forskjeller i samfunnet framfor å bidra til å bygge opp samfunnet vi ønsker å leve i, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

En nylig publisert rapport om digitale grep for norsk verdiskapning berører de negative utfordringene ved kunstig intelligens for lettvint, mener Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Bli med på to dager med kreativ og deltakerbasert læring, som gir dere en trygg plattform for det videre arbeidet i klubben. Arkivfoto: Nina Harbo

Skal dere oppnå resultater i klubbarbeidet må det kreativitet og samarbeid til. På dette kurset gir vi dere alle de nyttige tipsene.

Unge fagforeningsrepresentanter fra alle de fem nordiske landene – Danmark, Sverige, Finland, Island og Norge.

Torsdag og fredag er Negotia vertskap for nordisk møte med unge i den internasjonale sammenslutningen UNI Global Union.

Vi vet at mange Negotia-medlemmer pleier å være bøssebærere for TV-aksjonen, og oppfordrer til det samme i år.

Nå i høst holdes seks dagsseminarer om arbeidsmiljø i seks forskjellige byer. Noe for deg?

- Sukkeravgiften er i ferd med å ta knekken på mange arbeidsplasser. Nå må KrF, som presset fram dette i fjorårets budsjettforhandlinger, ta ansvar, sier Negotias forbundsleder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

I statsbudsjettet som er lagt fram foreslår regjeringen å kutte i avgiften på sjokolade og sukkervarer, men ikke på brus og saft. Negotia er skuffet.

- IA-avtalen har gitt arbeidsplassene konkrete verktøy for å følge opp syke ansatte og forebygge sykdom, sier YS-leder Jorunn Berland. Foto: Terje Bergersen

- Nedgangen i sykefraværet viser at IA-avtalen virker, sier YS-leder Jorunn Berland.

Innstilt til toppverv i YS. Erik Kollerud (midten – innstilt som leder), Hans-Erik Skjæggerud (innstilt som 1. nestleder) og Monica A. Paulsen (innstilt som 2. nestleder). Foto: Terje Bergersen

Valgkomiteen i YS har innstilt Erik Kollerud (Delta) som ny YS-leder, og Hans-Erik Skjæggerud (Parat) og Monica A. Paulsen (Negotia) som henholdsvis 1. og 2. nestleder.

Situasjon fra tidligere Negotia-kurs. Foto: Nina Harbo

Her er et skreddersydd kurs for tillitsvalgte i virksomheter med flere arbeidssteder. Har du lyst og anledning? Sett av 31. oktober og 1. november.

Tina Gjøen og Thor Erlend Mehammer sier at Negotia-konferansen har gitt gnist til å stå på videre som tillitsvalgte – Ikke minst når det gjelder å rekruttere nye medlemmer. Foto: Terje Bergersen

NEGOTIA-KONFERANSEN. Nye fjes er alltid hyggelig å se. Vi tok en prat med personene bak to av dem.

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.