- Negotias forbundsstyre har diskutert uttalelsene fra Wizz Air-sjefen, og er unisont enige om å ta avstand fra et selskap som tydeligvis aktivt motarbeider fagforeninger, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen. Foto: YS/Scanpix

Vil ikke bruke Wizz Air

Hovedstyret i YS har vedtatt å avstå fra å bruke Wizz Air. – Dette vedtaket stiller vi oss bak, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

I forbindelse med at det ungarske lavprisselskapet Wizz Air utvider sitt tilbud på innenlandsruter i Norge, uttalte selskapets toppsjef og gründer József Váradi at Wizz Air «er et flyselskap uten fagforeninger.»  

YS-leder Erik Kollerud uttaler følgende på ys.no: – Retten til å organisere seg er helt grunnleggende i norsk arbeidsliv. Så lenge Wizz Air ikke tillater fagforeninger, kommer ingen av YS' ansatte eller tillitsvalgte til å fly med selskapet.

- Negotias forbundsstyre har diskutert uttalelsene fra Wizz Air-sjefen, og er unisont enige om å ta avstand fra et selskap som tydeligvis aktivt motarbeider fagforeninger. Wizz Air må følge de spillereglene som gjelder i Norge. Vi stiller oss derfor bak vedtaket i YS' hovedstyre om å ikke bruke Wizz Air i embets medfør, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Se også:

YS vil ikke bruke Wizz Air

Fagforeninger gjør virksomheter mer effektive, ikke mindre

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

Powered by eZ Platform - Informasjonskapsler