- Negotias forbundsstyre har diskutert uttalelsene fra Wizz Air-sjefen, og er unisont enige om å ta avstand fra et selskap som tydeligvis aktivt motarbeider fagforeninger, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen. Foto: YS/Scanpix

Vil ikke bruke Wizz Air

Hovedstyret i YS har vedtatt å avstå fra å bruke Wizz Air. – Dette vedtaket stiller vi oss bak, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

I forbindelse med at det ungarske lavprisselskapet Wizz Air utvider sitt tilbud på innenlandsruter i Norge, uttalte selskapets toppsjef og gründer József Váradi at Wizz Air «er et flyselskap uten fagforeninger.»  

YS-leder Erik Kollerud uttaler følgende på ys.no: – Retten til å organisere seg er helt grunnleggende i norsk arbeidsliv. Så lenge Wizz Air ikke tillater fagforeninger, kommer ingen av YS' ansatte eller tillitsvalgte til å fly med selskapet.

- Negotias forbundsstyre har diskutert uttalelsene fra Wizz Air-sjefen, og er unisont enige om å ta avstand fra et selskap som tydeligvis aktivt motarbeider fagforeninger. Wizz Air må følge de spillereglene som gjelder i Norge. Vi stiller oss derfor bak vedtaket i YS' hovedstyre om å ikke bruke Wizz Air i embets medfør, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Se også:

YS vil ikke bruke Wizz Air

Fagforeninger gjør virksomheter mer effektive, ikke mindre

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker