Adept og mentor. Universitetsstudent Ban Gjelle (t.h.) og Negotia-leder Monica A. Paulsen. - Det er veldig verdifullt å få veiledning og lære av personer med lang erfaring, sier Gjelle. Foto: Terje Bergersen

På mentordag hos Negotia

Student Ban Gjelle ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) hadde denne uken en dag hos Negotia, med forbundsleder Monica A. Paulsen som mentor.

Negotia har fast avtale om undervisning for studenter som deltar i mentorprogrammet ved Universitetet i Sørøst-Norge. Forbundsleder Paulsen er i tillegg en av mentorene. Denne uken tok hun adept Ban Gjelle med på en dag i Negotias lokaler i Oslo.

- Avtalen Negotia har med USN innebærer undervisning om fagbevegelsen og det organiserte arbeidslivet. Det er viktig at framtidige arbeidstakere får kunnskap om dette. I tillegg er det for meg veldig givende å være en del av selve mentorprogrammet til universitetet. Det er moro å dele av den kunnskapen man har, og så lærer jeg av det selv også, sier Negotia-lederen.

Ban Gjelle har fra før en bachelor-grad som optiker fra Kongsberg. Nå studerer hun økonomi og ledelse på andre året ved USNs campus i Drammen. Hun meldte seg på mentorprogrammet for å få bedre innblikk i hvordan arbeidslivet fungerer.

- Jeg har jobbet som optiker i to år, så jeg har allerede litt erfaring fra arbeidslivet. Men det er veldig verdifullt å få veiledning og lære av personer med lang erfaring, sånn som Monica. Vi satte jobbintervju som tema for denne dagen, og har blant annet avtalt oppfølging og møte med et rekrutteringsbyrå neste gang.

- I tillegg fikk jeg en samtale med en av Negotias advokater, som ga meg nyttige innspill til valg av fag på studiet til neste år. Dette har vært en positiv og lærerik dag, sier Ban Gjelle.

Hun tenker å bruke tilleggsutdanningen til en framtidig jobb på ledernivå innen optikerbransjen.

- Jeg er veldig glad i faget mitt, og ønsker å kombinere det med økonomi og ledelse. Målet er å bruke den bachelor-graden jeg nå tar til en videre karriere innen optikerbransjen. Tiden får vise hva og hvor det blir, men jeg tenker meg noe på ledernivå innen for eksempel innkjøp. Det ville vært spennende, sier USN-studenten.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker