Negotias landsmøte har delegater fra hele landet, i tillegg til forbundsstyre, komitemedlemmer, gjester og ansatte. Totalt deltar cirka 130 personer på møtet. Foto: Terje Bergersen

Negotias landsmøte 2017

Landsmøtet åpnet klokken 09.00 lørdag 18. november. En fullspekket agenda skal behandles gjennom helgen.

I sin åpningstale til landsmøtet pekte forbundsleder Arnfinn Korsmo på at arbeidslivet har vært gjennom krevende tider de siste årene, men at det nå er tegn bedring.

- De siste årene har vært preget av uro og nedbemanninger – en situasjon som også gjenspeiler seg i medlemstallene våre. Vi ønsker stadig nye medlemmer og grupper velkommen til Negotia, men dessverre har vi også mistet mange. Når vi nå ser tegn til bedring i arbeidsmarkedet, er det viktig å fortsette den gode rekrutteringen, slik at vi styrker oss som forbund i tiden framover.

Forbundslederen framhevet kvalitet på alle nivåer i forbundets virksomhet, som en suksessfaktor.

- Vi skal hele tiden ha ambisjoner om å utvikle oss og bli stadig bedre. Derfor jobber vi nå blant annet med å heve kvaliteten ytterligere på arbeidet vi gjør. Det er vår samlede medlemsservice som tross alt er viktig for det enkelte medlem – og det er jo dem vi er til for, påpekte Korsmo.

Han understreket også Negotias engasjement for utviklingen i samfunn og arbeidsliv på overordnet nivå.

- Vi fortsetter å sette dagsorden både internt og eksternt. I økende grad opplever vi at pressen tar kontakt for kommentarer. Og dialogen med myndighetene i utvalgte saker er videreført, eksempelvis i saker som kompetanse og likestilling. Når det gjelder vårt internasjonale engasjement, foregår dette først og fremst gjennom vår tilslutning til UNI Global Union, hvor ikke minst Negotia Ung viser stort engasjement, sa forbundslederen og tilføyde:

- Utfordringene våre er et stadig press fra arbeidsgiverne og ikke minst utfordringene vi og andre arbeidstakerorganisasjoner har med å vokse. Men jeg mener Negotia har et godt grunnlag for å bli enda bedre, mer markert og ikke minst får flere medlemmer i tiden som kommer.

YS-leder Jorunn Berland deltar også på møtet. Hun hilste fra hovedorganisasjonen under åpningen.

- Arbeidslivet og samfunnet møter hele tiden store utfordringer. Vi opplever press på arbeidsvilkår og opparbeidede rettigheter. Det vil absolutt være behov for en oppegående fagbevegelse i årene som kommer. Vi må jobbe for at endringer blir til det bedre, ikke dårligere. Full sysselsetting og fullt fokus på kompetanseutvikling for alle, er viktige ledetråder for tiden som kommer, understreket YS-lederen.

På årets landsmøte skal det også holdes valg på nytt forbundsstyre for den neste treårsperioden. Valgene gjennomføres søndag.

Se også:   Landsmøte med valg og ny strategi

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker