Negotias delegasjon hos Riksmekleren torsdag 15. juni. Fra venstre: Nestleder Monica Paulsen, tillitsvalgt Erik Kjærran (Broadnet), rådgiver Kathrine Fosnes Olsen, tillitsvalgt Christer Martinussen (Broadnet), spesialrådgiver Synnøve Lohne-Knudsen og tillitsvalgt Oddvin Haram (Relacom). Foto: Terje Bergersen

Mekling i oppgjøret med Spekter

Lønnsoppgjøret for Negotias medlemmer i bedriftene Broadnet og Relacom behandles hos Riksmekleren torsdag. Kommer ikke partene til enighet blir det streik.

Meklingen omfatter avtaleområde 9 i Spekter, som altså både Broadnet og Relacom tilhører. Det er satt av kun en dag til meklingen, hvilket betyr at det blir streik fra arbeidstidens start fredag 16. juni dersom det ikke oppnås enighet.

Oppgjøret dreier seg om uenighet knyttet til årets lønnsoppgjør.

Ved Broadnet har Negotia medlemmer i Kristiansand og Oslo. Det er på forhånd sendt varsel om plassfratredelse for 25 medlemmer i Kristiansand, som dermed går ut i streik fredag morgen hvis det ikke blir enighet. I Relacom blir i første omgang 9 medlemmer fordelt på Oslo, Hamar og Stavanger berørt av eventuell streik.

Mens meklingen pågår er det kun Riksmekleren som kan uttale seg om framdriften. Fristen for enighet er i utgangspunktet ved midnatt. Tiden vil vise om det blir mekling på overtid.

Vi melder fra så snart meklingsresultatene er klare.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker