Trekløver på Arendalsuka. Negotia-leder Monica A. Paulsen med 1. nestleder Eirik Bornø (t.v.) og 2. nestleder Håkon Skahjem.

Inspirert av Arendalsuka

- Å være til stede på denne politiske stormønstringen er både inspirerende og nyttig, sier Negotias forbundsleder Monica A. Paulsen.

I år holdes det over 1250 ulike arrangementer på Arendalsuka, og med anslagsvis 80.000 deltakere og besøkende, sier det seg selv at det blir et yrende liv i sørlandsbyen gjennom de seks augustdagene begivenheten varer.

- Det er ikke bare arrangementene som er attraktive. Også de uformelle møtene med politikere og folk fra organisasjoner og næringsliv er svært verdifullt. Dette er blitt møteplass nummer én i så måte her i landet, og gir en unik mulighet til å knytte bekjentskaper og nettverk, sier Monica A. Paulsen.

Sammen med nestlederne Eirik Bornø og Håkon Skahjem har hun vært på plass de tre første dagene av uka. De har deltatt på flere YS-arrangementer og andre aktuelle ting.

- YS har lagt fram den ferske utgaven av arbeidslivsbarometeret, som viser mange interessante funn. Blant annet at mange er positive til fagforeninger men likevel vegrer seg for å bli medlem. Dette er en utfordring vi som arbeidstakerorganisasjon må ta på alvor, vi må sørge for å være attraktive og aktuelle.

I denne sammenhengen viser Paulsen også til den nye undersøkelsen blant tillitsvalgte, som Negotia har fått utført i samarbeid med NTNU og Searching for Leadership.

- Denne gir tydelige svar om at godt samarbeid mellom partene er lønnsomt for virksomhetene. Likevel opplever flere av våre tillitsvalgte at det blir mer krevende å oppnå den gode dialogen med ledelsen. Dette er et paradoks som vi også må finne ut mer av i framtiden.

- Besøket på Arendalsuka i år har gitt god anledning til å lufte disse viktige problemstillingene med folk fra forskjellige miljøer. Det gir inspirasjon og energi til å fortsette det viktige arbeidet for våre medlemmer, sier Monica A. Paulsen.

Negotia-lederen deltok også i paneldebatt om samarbeid og ledelse i regi av SmarteByer Norge.

I tillegg til ledertrioen har representanter fra forbundets avdeling Sørlandet og Negotia Ung også vært på plass under Arendalsuka.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker