Innstilt til toppverv i YS. Erik Kollerud (midten – innstilt som leder), Hans-Erik Skjæggerud (innstilt som 1. nestleder) og Monica A. Paulsen (innstilt som 2. nestleder). Foto: Terje Bergersen

Innstilt som ny ledertrio i YS

Valgkomiteen i YS har innstilt Erik Kollerud (Delta) som ny YS-leder, og Hans-Erik Skjæggerud (Parat) og Monica A. Paulsen (Negotia) som henholdsvis 1. og 2. nestleder.

Valgkomiteen har dermed innstilt på opprykk for dagens to nestledere: Erik Kollerud er i dag leder av Delta og 1. nestleder i YS. Hans-Erik Skjæggerud er leder av Parat og 2. nestleder i YS. Monica A. Paulsen er leder av Negotia og medlem av YS' hovedstyre.

De tre er klare til å gyve løs på oppgavene, hvis YS-kongressen som holdes 31. oktober gir dem støtte.

- Vår ambisjon er å styrke YS som hovedorganisasjon gjennom å utvikle samarbeidet internt, sier de tre.

- Det nye arbeidslivet omfatter så mye. Vi er helt sikre på at det vil handle mye om kompetanse. Derfor vil kompetanse stå sentralt i YS sitt engasjement de kommende årene, sier Erik Kollerud. - Automatisering, robotisering og kunstig intelligens vil påvirke arbeidsdagen til våre medlemmer. Mennesker skal løse nye oppgaver. Da blir det avgjørende at arbeidstakerne settes i stand til å utføre disse, sier han og får støtte av de to andre.

- Vi vil også ha tydelig fokus på å utvikle samarbeidet i YS og fellesskapet vårt. YS-forbundene har et felles mål om å bidra til økt organisasjonsgrad, slik at partssamarbeidet består, vokser og blir sterkere, sier Skjæggerud.

- Vi må jobbe sammen om det vi kan, slik at vi opprettholder gode og relevante tjenester til medlemmene i YS-forbundene. Vi er sikre på at allerede påbegynte utviklingsprosjekter og nye som kommer til de neste årene, vil bidra til det. Vår oppgave blir å holde oversikt og bidra til så godt samarbeid som mulig, understreker de tre.

De tre kandidatene er svært opptatt av å styrke det organiserte arbeidslivet.

- Vi må jobbe for at folk skal forstå at organisering i arbeidslivet er helt nødvendig for å opprettholde en god balanse mellom kapitalens og menneskenes interesser. Det gir oss et robust og sunt samfunn, preget av likeverd og tillit, sier Monica A. Paulsen.

Developed by Aplia- Powered by eZ Platform - Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.