Innstilt til toppverv i YS. Erik Kollerud (midten – innstilt som leder), Hans-Erik Skjæggerud (innstilt som 1. nestleder) og Monica A. Paulsen (innstilt som 2. nestleder). Foto: Terje Bergersen

Innstilt som ny ledertrio i YS

Valgkomiteen i YS har innstilt Erik Kollerud (Delta) som ny YS-leder, og Hans-Erik Skjæggerud (Parat) og Monica A. Paulsen (Negotia) som henholdsvis 1. og 2. nestleder.

Valgkomiteen har dermed innstilt på opprykk for dagens to nestledere: Erik Kollerud er i dag leder av Delta og 1. nestleder i YS. Hans-Erik Skjæggerud er leder av Parat og 2. nestleder i YS. Monica A. Paulsen er leder av Negotia og medlem av YS' hovedstyre.

De tre er klare til å gyve løs på oppgavene, hvis YS-kongressen som holdes 31. oktober gir dem støtte.

- Vår ambisjon er å styrke YS som hovedorganisasjon gjennom å utvikle samarbeidet internt, sier de tre.

- Det nye arbeidslivet omfatter så mye. Vi er helt sikre på at det vil handle mye om kompetanse. Derfor vil kompetanse stå sentralt i YS sitt engasjement de kommende årene, sier Erik Kollerud. - Automatisering, robotisering og kunstig intelligens vil påvirke arbeidsdagen til våre medlemmer. Mennesker skal løse nye oppgaver. Da blir det avgjørende at arbeidstakerne settes i stand til å utføre disse, sier han og får støtte av de to andre.

- Vi vil også ha tydelig fokus på å utvikle samarbeidet i YS og fellesskapet vårt. YS-forbundene har et felles mål om å bidra til økt organisasjonsgrad, slik at partssamarbeidet består, vokser og blir sterkere, sier Skjæggerud.

- Vi må jobbe sammen om det vi kan, slik at vi opprettholder gode og relevante tjenester til medlemmene i YS-forbundene. Vi er sikre på at allerede påbegynte utviklingsprosjekter og nye som kommer til de neste årene, vil bidra til det. Vår oppgave blir å holde oversikt og bidra til så godt samarbeid som mulig, understreker de tre.

De tre kandidatene er svært opptatt av å styrke det organiserte arbeidslivet.

- Vi må jobbe for at folk skal forstå at organisering i arbeidslivet er helt nødvendig for å opprettholde en god balanse mellom kapitalens og menneskenes interesser. Det gir oss et robust og sunt samfunn, preget av likeverd og tillit, sier Monica A. Paulsen.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker