Høyt og lavt. Ole Andre Bråten brukte hele salen og utfordret tilhørerne i sitt engasjerende foredrag om krisehåndtering for tillitsvalgte.

Hva gjør du når krisen oppstår?

NEGOTIA-KONFERANSEN. Tillitsvalgte må håndtere krisesituasjoner og konflikter. Hvordan beholder man roen og skaper gode resultater også når det stormer?

Tekst og foto: Terje Bergersen

Dette var kjernespørsmålet da Ole Andre Bråten, spesialist i arbeids- og organisasjonspsykologi, entret podiet på Negotia-konferansen torsdag. Bråten er fast foreleser på Negotias kurs i konflikthåndtering, så mange av medlemmene kjenner ham fra før. Han mener det viktigste man kan gjøre for å forberede seg på kriser er å trene.

- Det er en grunn til at folk tar på seg tillitsverv i en fagforening som Negotia. Man vil skape endring og gode løsninger for medlemmene, ikke sant? Og da er det viktig å være best mulig rustet til å møte alle typer situasjoner. På kursene i konflikthåndtering legger vi stor vekt på mental trening gjennom rollespill og evaluering av videoopptak. Det er det som gir læring, sier Bråten.

I løpet det timeslange innlegget var Bråten høyt og lavt i salen, og utfordret tilhørerne gjennom små øvelser. Noen ble dratt opp på podiet – riktignok frivillig – og fikk brynt seg på mestring i en stresset situasjon.

- Når du er bevisst på mental forberedelse blir du bedre i stand til å beholde roen og tenke klarere i kriser og konflikter. Du blir rett og slett bedre i stand til å skape gode løsninger, men det krever en innsats av den enkelte, understreker Ole Andre Bråten.

 

 

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

Powered by eZ Platform - Informasjonskapsler