Høyt og lavt. Ole Andre Bråten brukte hele salen og utfordret tilhørerne i sitt engasjerende foredrag om krisehåndtering for tillitsvalgte.

Hva gjør du når krisen oppstår?

NEGOTIA-KONFERANSEN. Tillitsvalgte må håndtere krisesituasjoner og konflikter. Hvordan beholder man roen og skaper gode resultater også når det stormer?

Tekst og foto: Terje Bergersen

Dette var kjernespørsmålet da Ole Andre Bråten, spesialist i arbeids- og organisasjonspsykologi, entret podiet på Negotia-konferansen torsdag. Bråten er fast foreleser på Negotias kurs i konflikthåndtering, så mange av medlemmene kjenner ham fra før. Han mener det viktigste man kan gjøre for å forberede seg på kriser er å trene.

- Det er en grunn til at folk tar på seg tillitsverv i en fagforening som Negotia. Man vil skape endring og gode løsninger for medlemmene, ikke sant? Og da er det viktig å være best mulig rustet til å møte alle typer situasjoner. På kursene i konflikthåndtering legger vi stor vekt på mental trening gjennom rollespill og evaluering av videoopptak. Det er det som gir læring, sier Bråten.

I løpet det timeslange innlegget var Bråten høyt og lavt i salen, og utfordret tilhørerne gjennom små øvelser. Noen ble dratt opp på podiet – riktignok frivillig – og fikk brynt seg på mestring i en stresset situasjon.

- Når du er bevisst på mental forberedelse blir du bedre i stand til å beholde roen og tenke klarere i kriser og konflikter. Du blir rett og slett bedre i stand til å skape gode løsninger, men det krever en innsats av den enkelte, understreker Ole Andre Bråten.

 

 

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker