Arnfinn Korsmo advarer arbeidsgivere mot å fortsette på omstillingskarusellen, og maner til bruk av sunn fornuft. Foto: Terje Bergersen

Håper ledigheten har passert toppen

Arbeidsledigheten gikk ned med 0,2 prosentpoeng fra juli til oktober. – Tegn til bedring i økonomien gir håp om fortsatt nedgang i ledigheten, mener Negotia-leder Arnfinn Korsmo.

I følge SSBs sesongjusterte tall var arbeidsledigheten 4,8 prosent per oktober i år, noe som altså er en nedgang på 0,2 prosentpoeng siden juli.

- For et år siden anslo vi at ledigheten ville nærme seg fem prosent, og den analysen har dessverre slått til. På den annen side er det grunn til å glede seg over den lille nedgangen i dagens tall, og vi kan håpe dette fortsetter i 2017, sier Arnfinn Korsmo.

2015 og 2016 har vært to turbulente år for arbeidslivet og sysselsettingen, og situasjonen har vært svært merkbar for Negotia.

- VI har hatt to år med omfattende omstilling og nedbemanning, som i stor grad har rammet Negotias medlemmer. Nå ses det tegn til bedring i økonomien. Ikke minst bidrar kronekursen til å styrke norsk konkurranseevne, bemerker Korsmo.

Han mener utviklingen gir grunn til å advare arbeidsgivere mot å fortsette på omstillingskarusellen:

- Selv om Norge fortsatt er i en krevende situasjon med krefter som drar i ulike retninger, er det god grunn til å bruke sunn fornuft og vise omtenksomhet, Ikke minst nå i julehøytiden. Arbeidsgiver bør ikke forveksle julepakker og sluttpakker, sier Arnfinn Korsmo.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

Powered by eZ Platform - Informasjonskapsler