Arnfinn Korsmo advarer arbeidsgivere mot å fortsette på omstillingskarusellen, og maner til bruk av sunn fornuft. Foto: Terje Bergersen

Håper ledigheten har passert toppen

Arbeidsledigheten gikk ned med 0,2 prosentpoeng fra juli til oktober. – Tegn til bedring i økonomien gir håp om fortsatt nedgang i ledigheten, mener Negotia-leder Arnfinn Korsmo.

I følge SSBs sesongjusterte tall var arbeidsledigheten 4,8 prosent per oktober i år, noe som altså er en nedgang på 0,2 prosentpoeng siden juli.

- For et år siden anslo vi at ledigheten ville nærme seg fem prosent, og den analysen har dessverre slått til. På den annen side er det grunn til å glede seg over den lille nedgangen i dagens tall, og vi kan håpe dette fortsetter i 2017, sier Arnfinn Korsmo.

2015 og 2016 har vært to turbulente år for arbeidslivet og sysselsettingen, og situasjonen har vært svært merkbar for Negotia.

- VI har hatt to år med omfattende omstilling og nedbemanning, som i stor grad har rammet Negotias medlemmer. Nå ses det tegn til bedring i økonomien. Ikke minst bidrar kronekursen til å styrke norsk konkurranseevne, bemerker Korsmo.

Han mener utviklingen gir grunn til å advare arbeidsgivere mot å fortsette på omstillingskarusellen:

- Selv om Norge fortsatt er i en krevende situasjon med krefter som drar i ulike retninger, er det god grunn til å bruke sunn fornuft og vise omtenksomhet, Ikke minst nå i julehøytiden. Arbeidsgiver bør ikke forveksle julepakker og sluttpakker, sier Arnfinn Korsmo.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker