Nestleder Monica Paulsen (t.v.), forbundsleder Arnfinn Korsmo og leder for Negotia Svalbard Hilde Falun Strøm, tok turen til Arendal denne uken for å snakke om det grønne skiftet. Foto: Caroline M. Svendsen

Fremtiden blir grønn

Vi må begynne å forberede oss på det grønne skiftet, ifølge forbundsleder Arnfinn Korsmo i Negotia. Men inntil videre vet ingen helt klart hva et slikt grønt skifte faktisk vil innebære.

- Det grønne skiftet er ikke en standard løsning og det er flere muligheter for å utvikle og å høste arbeidstakernes kompetanse, sier Korsmo.

Korsmo deltok torsdag under Arendalsuka på seminaret «Grønn Omstilling – hvem har ansvaret» i regi av partiet Venstre og Negotia.

Også nestleder Monica Paulsen og Hilde Falun Strøm, Negotias  avdelingsleder på Svalbard, deltok på seminaret.

Vil tilby kurs

Negotia ønsker å utnytte det grønne skiftet for å bidra til å skape langsiktige og bærekraftige arbeidsplasser fremover.

- Negotia skal tilby kurs både til arbeidsgivere og våre medlemmer slik at de får grønn kompetanse. Vi ønsker å se på hver enkel bedrift og vil tilby kurs som responderer på bedriftens behov på dette området, sier han.

Korsmo oppfordrer ellers Negotias tillitsvalgte til å kreve medbestemmelse og medvirkning i sine bedrifter.

- Nøkkelen til å få til et grønt skifte i bedriftene er at de tillitsvalgte bruker sin medbestemmelsesrett, konstaterer Arnfinn Korsmo.

Bærekraftige arbeidsplasser for fremtiden

Nestleder Monica Paulsen påpekte under sitt innlegg på seminaret at det er viktig med en lang horisont for å kunne få til et grønt skifte.

- Dette handler om arbeidsplasser og vi ønsker arbeidsplasser som også er bærekraftige i fremtiden, sier hun.

Paulsen ønsker å legge til rette for et utdanningsløft under hele arbeidsløpet og en gradvis opptrapping til det grønne skiftet. I tillegg trekker hun frem lokalt trepartssamarbeid, økt grønn kompetanse i styrer og flere grønne innkjøp også i privat sektor som viktige faktorer for å lykkes her.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker