- Sukkeravgiften er i ferd med å ta knekken på mange arbeidsplasser. Nå må KrF, som presset fram dette i fjorårets budsjettforhandlinger, ta ansvar, sier Negotias forbundsleder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

- Et sursøtt budsjett - KrF må ta ansvar

I statsbudsjettet som er lagt fram foreslår regjeringen å kutte i avgiften på sjokolade og sukkervarer, men ikke på brus og saft. Negotia er skuffet.

- Økningen i sukkeravgiften var noe KrF presset inn budsjettforhandlingene i fjor. Den har store konsekvenser for arbeidsplassene i næringen. Det regjeringen foreslår i statsbudsjettet er en halvveis og skuffende løsning, sier Negotia-leder Monica A Paulsen.

Paulsen er likevel ikke overrasket over det som foreslås.

- Med tanke på at alle nå går på tå for å tekkes KrF, skjønner jeg at regjeringen ikke vil reversere avgiftsøkningen på alle sukkerholdige varer. Nå forventer vi imidlertid at Krf rydder opp og reverserer det som er i ferd med å ta knekken på mange arbeidsplasser, sier hun.

Negotia har store medlemsgrupper i næringsmiddelindustrien som rammes av den økte sukkeravgiften. Investeringer settes på vent, grensehandelen stiger og flere selskaper melder om omsetningssvikt.

- Vi har hatt konstruktiv dialog med KrF i forkant av årets statsbudsjett og redegjort for mange negative konsekvenser som våre medlemmer i næringsmiddelindustrien erfarer. Derfor har vi en klar forventning om at KrF bidrar til å reversere hele avgiftsøkningen. Det holder ikke bare å ta hensyn til deler av næringen, sier Negotia-lederen.

Paulsen noterer seg at regjeringen vil sette ned et utvalg for å se på resten av sukkeravgiften.

- Dette er bra og i tråd med forslag Negotia har gitt både regjeringen og KrF. I utvalgsarbeidet bør man blant annet se til Danmark. De har innført et regime på sin sukkeravgift som gir gode konkurransevilkår mot andre land, bidrar til å redusere sukkerforbruk og ikke minst til et fornuftig skille mellom sukkerholdige og sukkerfrie varer.

- For øvrig gjør regjeringen klokt i å inkludere folk fra næringen i utvalgsarbeidet. Jeg kan forsikre om at Negotia vil stille opp, sier forbundsleder Monica A. Paulsen.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

Powered by eZ Platform - Informasjonskapsler