Brudd i NHO-oppgjøret – mekling etter påske. Negotia-leder Monica A. Paulsen og leder for YS Privat, Vegard Einan (Parat). Foto: Terje Bergersen

Brudd i forhandlingene mellom YS og NHO

Torsdag 22. mars ble det brudd mellom YS og NHO i årets hovedoppgjør. Partene møtes hos Riksmekleren etter påske. Dermed øker faren for storstreik i april.

Oppgjøret er samordnet. Det innebærer at YS forhandler på vegne av forbundene Negotia, Parat, YTF, Delta og SAFE. Hovedspørsmålene er AFP, tjenestepensjon og reallønnsvekst. Ingen av delene var avklart da partene gikk til brudd torsdag 22. mars.

- Det er viktige forhold for ansatte i hele det organiserte arbeidslivet det står om i årets oppgjør. Og når vi ikke har klart å komme til enighet med NHO i forhandlingene, må vi be om hjelp fra Riksmekleren, sier Negotias forbundsleder Monica A. Paulsen.

Det er avtalt mekling fra 3. april. Frist for enighet i meklingen er 7. april klokken 24.00.

YS har i henhold til formalitetene sendt plassoppsigelse for de aktuelle tariffavtalene til NHO og Riksmekleren. Eventuell konflikt/streik vil kunne skje fra 8. april.

- Konflikt og streik er ikke en ønskelig situasjon, men noen ganger er det nødvendig for å sikre viktige rettigheter. Vi ser fram til konstruktive meklingsdager etter påske, sier Negotias forbundsleder.

Se også: Informasjon om hovedoppgjøret 2018

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker