Arbeidslivsdebatt midt i bluesen. Fra venstre: Panelleder Ann-Christin Andersen, YS-leder Jorunn Berland, LO-leder Hans Christian Gabrielsen, adm. direktør i Norsk Industri Stein Lier Hansen og direktør i Virke Inger Lise Blyverket. Foto: Monica Paulsen

Blues og næringsliv i skjønn forening

Nær 300 deltakere fra lokalt og nasjonalt næringsliv hadde funnet veien til et helt nytt seminar som ble arrangert under Notodden Bluesfestival.

Arrangørene besto av representanter fra næringslivet i Kongsberg og Notodden, ledet an av Ann-Christin Andersen, daglig leder i TechnipFMC Norge.

Nedleggelsen av Norsk Hydro i 2001 ble en stor omveltning for Notodden, som krevde omstilling og innovasjon. I anledning Bluesfestivalens 30-årsjubileum var derfor næringslivsrepresentanter – deriblant gründere  og partene i arbeidslivet – invitert til å diskutere nettopp dette temaet i både lokalt, nasjonalt og internasjonalt perspektiv. Arrangørene av bluesfestivalen kunne også selv fortelle at de så nødvendigheten av å tenke nytt da de sto på konkursens rand i 2008 og gjennomgikk en større omstilling.

Erfaringer fra motgang og medgang

Næringslivsseminaret fikk stor deltakelse og ble godt mottatt. Her fikk man høre gode foredragsholdere fra store og små bedrifter i Norge dele erfaringer om motgang og medgang. Om hvordan man kan omstille virksomheter til suksess, og hvordan digitaliseringen påvirker utviklingen i dagens arbeidsliv. En fellesnevner er at det kreves mot, stadig raskere beslutninger og vilje til risiko for å være med.

YS-leder Jorunn Berland deltok i paneldebatt med LO, Norsk Industri og Virke om tilrettelegging for digital innovasjon i Norge. Her var partene enige om at kompetanse er nøkkelen til å lykkes i morgendagens arbeidsliv, men utfordringen er hvilken kompetanse som til enhver tid er mest aktuell i et arbeidsliv i rivende utvikling.

Med bluesinnslag fra både etablerte og mindre etablerte musikere, ble det et flott samspill og en god tone – og mye applaus og jubel for foredragsholdere, debattanter og musikere.

Gleder seg til neste år

Ordføreren i Notodden, Gry Fuglestveit Bløchlinger, oppsummerte entusiastsik seminaret slik:

- Dette har vi ønsket oss lenge. Dette har vært en skikkelig inspirasjon og har gitt oss en "boost" til å stå på videre. Vi gleder oss allerede til neste års seminar!

Negotias avdelinger i Buskerud og Telemark stilte med egen stand som ble godt besøkt.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker