Arbeidslivsdebatt midt i bluesen. Fra venstre: Panelleder Ann-Christin Andersen, YS-leder Jorunn Berland, LO-leder Hans Christian Gabrielsen, adm. direktør i Norsk Industri Stein Lier Hansen og direktør i Virke Inger Lise Blyverket. Foto: Monica Paulsen

Blues og næringsliv i skjønn forening

Nær 300 deltakere fra lokalt og nasjonalt næringsliv hadde funnet veien til et helt nytt seminar som ble arrangert under Notodden Bluesfestival.

Arrangørene besto av representanter fra næringslivet i Kongsberg og Notodden, ledet an av Ann-Christin Andersen, daglig leder i TechnipFMC Norge.

Nedleggelsen av Norsk Hydro i 2001 ble en stor omveltning for Notodden, som krevde omstilling og innovasjon. I anledning Bluesfestivalens 30-årsjubileum var derfor næringslivsrepresentanter – deriblant gründere  og partene i arbeidslivet – invitert til å diskutere nettopp dette temaet i både lokalt, nasjonalt og internasjonalt perspektiv. Arrangørene av bluesfestivalen kunne også selv fortelle at de så nødvendigheten av å tenke nytt da de sto på konkursens rand i 2008 og gjennomgikk en større omstilling.

Erfaringer fra motgang og medgang

Næringslivsseminaret fikk stor deltakelse og ble godt mottatt. Her fikk man høre gode foredragsholdere fra store og små bedrifter i Norge dele erfaringer om motgang og medgang. Om hvordan man kan omstille virksomheter til suksess, og hvordan digitaliseringen påvirker utviklingen i dagens arbeidsliv. En fellesnevner er at det kreves mot, stadig raskere beslutninger og vilje til risiko for å være med.

YS-leder Jorunn Berland deltok i paneldebatt med LO, Norsk Industri og Virke om tilrettelegging for digital innovasjon i Norge. Her var partene enige om at kompetanse er nøkkelen til å lykkes i morgendagens arbeidsliv, men utfordringen er hvilken kompetanse som til enhver tid er mest aktuell i et arbeidsliv i rivende utvikling.

Med bluesinnslag fra både etablerte og mindre etablerte musikere, ble det et flott samspill og en god tone – og mye applaus og jubel for foredragsholdere, debattanter og musikere.

Gleder seg til neste år

Ordføreren i Notodden, Gry Fuglestveit Bløchlinger, oppsummerte entusiastsik seminaret slik:

- Dette har vi ønsket oss lenge. Dette har vært en skikkelig inspirasjon og har gitt oss en "boost" til å stå på videre. Vi gleder oss allerede til neste års seminar!

Negotias avdelinger i Buskerud og Telemark stilte med egen stand som ble godt besøkt.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

Powered by eZ Platform - Informasjonskapsler