Bli med på arbeidslivets klimauke!

Hele uken fra mandag 3. til fredag 7. februar vil klima og miljø stå på dagsordenen på arbeidsplassene rundt om i landet. Bli med du også!

Hovedorganisasjonene YS, LO, Unio, Akademikerne, NHO, Virke og KS ber alle om å bli med på Arbeidslivet klimauke. Hensikten er å skape økt oppmerksomhet, engasjement og godt samarbeid om grønne arbeidsplasser.

- Mange engasjerer seg sterkt i klima og miljø. Kampanjen Arbeidslivets klimauke er en dugnad for å omsette dette engasjementet i konkrete tiltak. Vi ønsker at så mange som mulig blir med, oppfordrer YS-leder Erik Kollerud.

- 2019 var året da klimasaken fikk bredere gjennomslag enn noensinne. Vi har sett hvordan barn og unges engasjement har økt i styrke. De forventer at vi voksne tar ansvar, sier han. 

YS-lederen poengterer at den norske samarbeidsmodellen er tuftet på felles ansvar.

- Arbeidslivet og samarbeidet mellom partene er et viktig verktøy for å omstille norske virksomheter og få ned utslippene. Arbeidslivets klimauke handler om å skape oppmerksomhet om hvordan vi kan gjøre dette – hver dag, hele året, sier Erik Kollerud.

Under Arbeidslivets klimauke viser YS fram gode eksempler på verdien av miljø- og klimaarbeid fra tillitsvalgte i YS-forbundene og virksomhetene de jobber i. Ledere, ansatte og tillitsvalgte skal bli inspirert til å snakke om hvordan vi kan redusere bruken av energi, kjøpe miljømerkede produkter, endre transportmetoder eller innføre et miljøledelsessystem.

I Oslo starter Arbeidslivets klimauke med frokostmøte på Kulturhuset 3. februar kl.: 08.30 til 10.00.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker