- Medlemmene følges opp slik at endringene skjer mest mulig skånsomt og i tråd med lov- og avtaleverket, sier Negotia-nestleder Eirik Bornø. Foto: Terje Bergersen

Negotias medlemmer i IBM og TietoEVRY blir berørt av endringer

De to store IKT-selskapene IBM og TietoEVRY gjør endringer i sin partnerskapsavtale. - Dette betyr at 130 ansatte i Norge blir berørt, sier Negotias 1. nestleder Eirik Bornø.

Nestlederen er opptatt av at medlemmenes rettigheter følges tett opp i prosessen.

- Våre tillitsvalgte jobber nå tett sammen med ledelsen i de to selskapene, for å bidra til at endringene skjer mest mulig skånsomt og i tråd med lov- og avtaleverket, sier Eirik Bornø.

Totalt vil 180 ansatte (130 i Norge og 50 i Sverige) som i dag er ansatt i IBM, bli virksomhetsoverført til TietoEVRY. Paradokset er at dette gjelder flere ansatte som i 2015 ble overført fra EVRY til IBM. Nå blir en del av disse ført tilbake igjen.

- Fra TietoEVRY sin side er vi selvfølgelig positive til overføringen. Vi var svært bekymret da mange av våre ansatte ble overført til IBM i 2015. Flere hundre ansatte måtte bytte arbeidsgiver den gangen.

Dette sier Tommy Sander Aldrin, konserntillitsvalgt for Negotia i TietoEVRY. Han sier selskapet trenger den kompetansen det nå blir tilført.

- Det er et 50-talls av Negotias medlemmer i IBM som har fått tilbud om virksomhetsoverføring. Vi ønsker alle velkommen tilbake til oss. Vi trenger deres kompetanse for å styrke våre leveranser og levere enda bedre kvalitet til kundene. De vil også bli del av et større og kompetent fagmiljø. Etter fusjonen med Tieto har TietoEVRY utviklet seg til et enda mer spennende selskap, sier Aldrin.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker