Ut i den store verden! Styret i Negotia Ung foran Europaparlamentet i Brussel. Foto: Diana Krogsund

Negotia Ung på studietur i Brussel

- Et studiebesøk som dette gir verdifull kunnskap om hvordan arbeids- og næringslivet fungerer i europeisk sammenheng, sier Ung-leder Trond Vegard Sæle.

Det var den første uka i mai styret i Negotia Ung satte kursen mot EU-hovedstaden Brussel. På programmet sto blant annet besøk hos Efta-sekretariatet, Europaparlamentet og den norske EU-delegasjonen i byen.

- Det er interessant å få innblikk i hvordan Norge jobber opp mot EU for å påvirke lovgivningen på områder der Norge har interesser, sier Trond Vegard Sæle, leder for Negotia Ung.

Delegasjonen var også innom kontoret til den internasjonale fagforeningssammenslutningen UNI Global Union, som er Negotia medlem i.

- For oss i ungstyret var denne turen en flott opplevelse, som har gitt påfyll av kunnskap om hvordan arbeids- og næringslivet fungerer i europeisk sammenheng. Selv om vi først og fremst skal gjøre en jobb i Negotia for arbeidstakere i Norge, er det verdifullt å forstå mer om hva som skjer på tvers av landegrensene også, sier Trond Vegard Sæle.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker