- Når en del av den industrien vi kjenner etter hvert omstilles og det etableres nye næringer, må vi være på ballen og påvirke aktivt, sier forbundsleder Monica A. Paulsen. Foto: YS/Scanpix

Negotia tett på den nye batterinæringen

Moderne batteriproduksjon seiler opp som en næring med stort vekstpotensial i Norge. – Det er ikke tvil om at denne nye og spennende næringen vil kunne sysselsette mange Negotia-medlemmer i framtiden, sier forbundsleder Monica A. Paulsen.

Sammen med ingeniørorganisasjonen NITO har Negotia nylig møtt representanter for batteriselskapene Morrow og Freyr. Begge satser stort med nye produksjonsanlegg i henholdsvis Agder og Nordland.

Kan skape 1500 arbeidsplasser i Mo i Rana

For Freyr Batterys del er etableringen lokalisert til Mo i Rana, hvor byggingen av den første battericellefabrikken startet i august. Ifølge planene er det snakk om en enorm satsing i flere trinn, som ventes å skape rundt 1500 arbeidsplasser lokalt. Markedet vil være leveranse av batterier til blant annet europeisk transportvirksomhet – luft, hav og land – som i framtiden vil være elektrisk basert.

- Dette innebærer spennende framtidsmuligheter også for Negotia, fordi batterinæringen vil kunne sysselsette mange Negotia-medlemmer i framtiden. Men for at landet skal lykkes med dette, må det legges noen tydelige premisser til grunn. Det å ha tett kontakt med selskaper som Morrow og Freyr gir oss innsikt i utfordringene de står overfor når det gjelder rammevilkår og kompetansebehov. Riktige prioriteringer nå i oppstartfasen vil sikre næringen og arbeidsplassene på både kort og lang sikt, sier Negotias forbundsleder Monica A. Paulsen.

Negotia organiserer per i dag et stort antall ansatte innen diverse industri, maritim næring, olje, gass og energi-sektoren. Paulsen mener det er viktig å være tidlig på banen for å sikre medlemmer en trygg overgang til grønnere arbeidsplasser.

Det grønne skiftet i praksis

- Dette er det grønne skiftet i praksis, som vil bidra til å omstille Norge for framtiden. Når en del av den industrien vi kjenner etter hvert omstilles og det etableres nye næringer, må vi være på ballen og påvirke aktivt.

Negotia-lederen forteller at møtet med Freyr var preget av gode diskusjoner om hva som er viktig for å lykkes med næringsutviklingen i nordområdene.

- Vi vil stille tydelige krav til en ny regjering om at Norge må få til en skikkelig satsing for å lykkes med grønne, framtidsrettede næringer. Blant annet vil solide ordninger for etter- og videreutdanning, som supplement til nye utdanningsprogrammer, være viktig. Den videre dialogen med virksomhetene i batterinæringen - og med myndighetene - blir spennende, sier Monica A. Paulsen.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

Powered by eZ Platform - Informasjonskapsler