Sterk representasjon fra Negotia Ung på ungdomspartilederdebatten. Fra venstre: Jannicke Sofie Aasgrav, Ali Nasrat og Trond Vegard Sæle.

Full rulle i Arendal

Deltakelsen har vokst hvert år siden starten i 2012. I år blir det ny rekord igjen, med solid økning fra i fjor. Og Negotia er på plass som vanlig.

På Arendalsukas nettside meldes det at antallet arrangementer har vokst med 40 prosent fra 2015 til i år. «Uka» har blitt den ultimate, uformelle møteplassen for politikere, organisasjons- og næringsliv og alle andre som ønsker å legge turen innom.

Det yrer i sørlandsbyen

Til sammen er det planlagt hele 543 arrangementer. Man kan dermed trygt si at det yrer i sørlandsbyen de fem dagene fra 15. til 19. august.

Fra Negotia er representanter fra forbundsledelsen til stede under hele arrangementet. Det samme gjelder Negotia Ung og den lokale avdelingen på Sørlandet.

- Vi prioriterer å være til stede her. Det finns ikke noe annet arrangement her i landet hvor så mange representanter for toneangivende samfunnsaktører er samlet. Jeg har vært her flere tidligere år og opplever at det er nyttig bruk av tiden. Det er rett og slett en glimrende mulighet for å knytte kontakter og snakke med folk, sier Negotias forbundsleder Arnfinn Korsmo.

Ungdommens dag

Mandag var ungdommens dag, og på kvelden var Korsmo og de øvrige Negotia-representantene til stede på ungdomspartileder-debatten.

- Det er interessant å høre ungdomspolitikernes syn på aktuelle saker. Hva er det for eksempel som gir folk frihet i arbeids- og samfunnslivet? Er det midlertidighet og full fleksibilitet, eller faste holdepunkter og trygghet? Meningene spriker, men jeg synes å høre at de fleste holder på tryggheten som det beste utgangspunktet også for frihet. Kanskje tenker ikke de unge så annerledes enn oss litt eldre når det kommer til stykket, sier Korsmo.

Etter den offisielle debatten ble ungdomspolitikerne invitert til YS-samling på utestedet Madam Reiersen, der det ble livlig meningsutveksling utover kvelden.

Arrangementer i kø

Arrangementene følger tett i tett utover uka. YS har stand alle dagene, og torsdag er det Negotia som fyller denne. Torsdagen deltar dessuten Negotia aktivt i debatt om grønn omstilling sammen med partiet Venstre. Og samme dag legger YS fram Arbeidslivsbarometeret med de nyeste trendene.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker