- Virkningene av «brexit» fordrer ansvarlig lederskap fra europeiske statsledere, som sikrer stabilitet og trygghet, mener Arnfinn Korsmo. Foto: Terje Bergersen

Frykter virkningene av britisk EU-utmeldelse

Etter folkeavstemningen torsdag er det klart at Storbritannia forlater EU. – Dette er en historisk begivenhet som vil skape usikkerhet i Europa i lang tid framover, sier forbundsleder Arnfinn Korsmo.

Resultatet av den mye omtalte folkeavstemningen holdt torsdag 23. juni, viser at 51,9 prosent vil at Storbritannia skal melde seg ut av EU. «Brexit» er dermed et faktum. De økonomiske virkningene har ikke latt vente på seg, og statsminister David Cameron har varslet at han går av.

- Storbritannia er verdens femte største økonomi. Dette skaper en situasjon som jeg tror vil gi flere år med økonomisk usikkerhet i Europa. De umiddelbare virkningene har vi allerede merket i form av betydelig uro i finansmarkedene både her hjemme og rundt oss.

Dette sier Negotias forbundsleder Arnfinn Korsmo. Han er også spent på de politiske ringvirkningene av «brexit».

- Et av de store spørsmålene nå er om andre land vil følge britenes eksempel. Jeg frykter at vi ser starten på et Europa i endring på mange plan. Situasjonen vil kreve ansvarlighet fra europeiske statsledere. Et økonomisk og politisk stabilt Europa som er trygt å leve og arbeide i, er i alles interesse, sier Korsmo.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker