Konferanse med fokus på felles utfordringer for Negotia-tillitsvalgte i frivillig sektor. Rådgiver Mona Hermansen til høyre. Foto: Terje Bergersen

Til stede i frivilligheten

Hva har Norges Bygdeungdomslag, Sjømannskirken og Redningsselskapet til felles?

Jo, de sorterer alle under kategorien frivillige organisasjoner. Og alle har solide medlemsgrupper i Negotia.

- Frivillig sektor er en betydelig stamme i våre medlemsrekker. Vi har klubber med tariffavtale i rundt 70 virksomheter innenfor dette spennende området i norsk arbeidsliv. Frivillig sektor omfatter humanitære stiftelser, helserelaterte foreninger, interesseorganisasjoner, politiske partier og veldig mye annet. Det er stort spenn i hva de forskjellige driver med, men også mange fellesnevnere.

Dette sier Mona Hermansen, rådgiver i Negotia. Torsdag tok hun og forbundet imot et tjuetalls tillitsvalgte i frivillig sektor til en egen konferanse. Lønnsoppgjør, arbeidstid og konflikthåndtering var blant temaene på agendaen.

- Noe av det som er spesielt for denne bransjen er at de ansatte gjerne er litt mer enn gjennomsnittet engasjert i det arbeidsplassen deres står for og gjør. Dugnadsånden er ofte påtakelig, men selv om du brenner for jobben din så gjelder det å ikke brenne seg ut, sier Mona Hermansen og legger til:

- På konferansen la vi – i tillegg til de faglige temaene – vekt på erfaringsutveksling deltakerne i mellom. Det er nyttig for tillitsvalgte å bli kjent med andre som har de samme utfordringene på jobben som dem selv. De gode tilbakemeldingene tilsier at vi kan holde flere konferanser av denne typen.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker