Konferanse med fokus på felles utfordringer for Negotia-tillitsvalgte i frivillig sektor. Rådgiver Mona Hermansen til høyre. Foto: Terje Bergersen

Til stede i frivilligheten

Hva har Norges Bygdeungdomslag, Sjømannskirken og Redningsselskapet til felles?

Jo, de sorterer alle under kategorien frivillige organisasjoner. Og alle har solide medlemsgrupper i Negotia.

- Frivillig sektor er en betydelig stamme i våre medlemsrekker. Vi har klubber med tariffavtale i rundt 70 virksomheter innenfor dette spennende området i norsk arbeidsliv. Frivillig sektor omfatter humanitære stiftelser, helserelaterte foreninger, interesseorganisasjoner, politiske partier og veldig mye annet. Det er stort spenn i hva de forskjellige driver med, men også mange fellesnevnere.

Dette sier Mona Hermansen, rådgiver i Negotia. Torsdag tok hun og forbundet imot et tjuetalls tillitsvalgte i frivillig sektor til en egen konferanse. Lønnsoppgjør, arbeidstid og konflikthåndtering var blant temaene på agendaen.

- Noe av det som er spesielt for denne bransjen er at de ansatte gjerne er litt mer enn gjennomsnittet engasjert i det arbeidsplassen deres står for og gjør. Dugnadsånden er ofte påtakelig, men selv om du brenner for jobben din så gjelder det å ikke brenne seg ut, sier Mona Hermansen og legger til:

- På konferansen la vi – i tillegg til de faglige temaene – vekt på erfaringsutveksling deltakerne i mellom. Det er nyttig for tillitsvalgte å bli kjent med andre som har de samme utfordringene på jobben som dem selv. De gode tilbakemeldingene tilsier at vi kan holde flere konferanser av denne typen.

Developed by Aplia- Powered by eZ Platform - Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.