Sjekk restferien din. Kanskje har du dager igjen som kan brukes til en deilig vinterferie neste år? Illustrasjonsfoto: Terje Bergersen

Hvor mye ferie kan jeg overføre til neste år?

Arbeidsgiver og arbeidstaker kan inngå skriftlig avtale om overføring av ferie, men det foreligger noen begrensninger regulert av ferieloven.

Ferieavvikling skal avtales god tid i forkant. Arbeidstaker kan kreve å få underretning om feriefastsettingen tidligst mulig og senest to måneder før ferien tar til.

Ferien du har til gode kan heller ikke strykes eller erstattes med utbetaling av lønn, men skal overføres til neste kalenderår. Unntaket er den tariffestede ferien på fire dager som ikke er regulert etter ferielovens bestemmelser. Denne kan eventuelt erstattes med lønn.

Overføring av ferie til neste år

Hvor mye av ferien som ikke er avviklet kan overføres til neste år?

Arbeidsgiver og arbeidstaker har anledning til skriftlig å inngå avtale om overføring av ferie, men det foreligger noen begrensninger. Det kan inngås avtale om overføring av inntil tolv virkedager (to uker) ferie til det påfølgende kalenderåret. Vær oppmerksom på at ferieloven regner med lørdagen som virkedag, derfor utgjør dette to uker. Mest vanlig er fem dagers uke (grunnet lørdagsfri), og derfor vil overføring etter ferieloven være 10 dager.

I tillegg kan de fire ekstra tariffestede feriedagene overføres. Med andre ord: Er du omfattet av en av Negotias tariffavtaler kan det dermed totalt avtales overføring av 14 virkedager ferie til neste ferieår – 10 virkedager etter ferieloven (ved 5 dagers arbeidsuke) og 4 virkedager etter tariffavtalen.

Artikkelen er publisert under spørsmål og svar i NEGOTIA MAGASIN nr. 4/2019 og skrevet av Nina Møglestue, forhandlingssjef i Negotia

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

Powered by eZ Platform - Informasjonskapsler