Hopp til hovedinnholdet

Artikler til nyhetsbrev

Etter et  felles initiativ fra YS, LO, Unio, NHO, Virke, KS og Akademikerne igangsettes arbeidslivets klimauke fra den 15. januar. Bli med og bidra til å gjøre din arbeidsplass mer klimavennlig.

YS inngikk sin første drivstoffavtale med Esso for mange år siden. Denne avtalen gjelder også for Negotia til glede for alle de tusen medlemmene som benytter seg av avtalen. I dag kan du benytte deg av medlemstilbudet på nesten 250 stasjoner og få 50 øre inkl. MVA i rabatt på drivstoff.

YS-Medlemsfordeler inviterer til åpent arrangement i Bergen

Den 18. juni 2018 kl. 15.00 – 17.00 Scandic Neptun hotell, Valkendorfsgaten 8

Her vil dere få møte alle våre leverandører av de ulike medlemsfordeler som YS har å tilby sine medlemmer.

Dette er en veldig god anledning til å bli bedre kjent med alle medlemsfordelene vi har. Her kan dere få svar på de spørsmålene dere lurer på.

YS-leder Jorunn Berland vil åpne arrangementet.

Det vil bli konkurranser med flotte premier fra våre leverandører.

Enkel servering.

Påmelding innen 8. juni til heidi.briskodden@ys.no

Nå har du mulighet til å spare penger selv om det er desember og ganske så snart jul!

Igjen tikker et år mot slutten, og et flunkende nytt ligger og venter rett rundt hjørnet. Men først skal vi alle unne oss noen rolige dager i jula.

Du skal ikke ta ting for gitt. Arbeidsforholdene, arbeidskulturen og rettighetene. Dyktige og engasjerte mennesker har jobbet med dette år etter år for å forme det til det som er i dag.

Da du begynte i den nye jobben og på arbeidsplassen så hadde dere kanskje allerede en tariffavtale? Takket du sjefen din for de gode arbeidsforholdene?
For 5 ukers ferie, 37,5 timer arbeidsuke og avtalefestet førtidspensjon, og for velferdspermisjoner med lønn ved første skoledag for barn og ved legebesøk?.

Men det blir ikke helt rett. Det er ikke arbeidsgiver som har jobbet frem disse godene. Det er ikke administrerende direktør som har kjempet for den ordinære arbeidstakeren.  Nei,  det er vi arbeidstakere i samarbeid med fagforeningen som har formet dette år etter år. Det er vi arbeidstakere som har tatt opp kamp etter kamp og det er vi arbeidstakere som har engasjert oss for å forbedre forholdene som var da den gang alt startet. 

Året 2019 går mot slutten. Det har vært et år med mange spennende hendelser og viktige oppgaver for Negotia og YS.

Jeg har lyst til å gi en spesiell honnør til alle dere som er tillitsvalgte i små og store medlemsgrupper. 

Gå ikke glipp av anledningen til å motta nyttig informasjon.  

Vedtak og nyheter fra landsmøtet 16. og 17. november 2019

Det er synd at familier ikke får dratt på lenge planlagt ferie og at politikere ikke får dratt på landsmøtene sine.  Den usikkerheten mange passasjerer nå opplever, om de skal reise eller ikke, er den samme usikkerheten pilotene opplever i hverdagen.

NHO

Samordnet oppgjør YS-NHO

Det samordnede oppgjøret med NHO startet med overlevering av kravene mandag 12. mars. Forhandlingene startet tirsdag 13. mars. YS og LO forhandlet med NHO parallelt. Videreføring av avtalefestet pensjon (AFP) og forbedring av tjenestepensjon, er sentralt i YS' krav.

For YS sin del omfatter oppgjøret alle medlemmer på NHO-området. Det vil si cirka 30.000 medlemmer fordelt på disse forbundene:

Negotia, Parat, Yrkestrafikkforbundet, SAFE og  Delta.

Oppgjøret endte i mekling. Partene tilsluttet seg meklingsforslag den 8. april 2018. Meklingsforslaget sendes til uravstemming med frist 24. april 2018

Utfyllende informasjon om meklingsresultatet NHO/YS

Til orientering har Negotia for tiden litt problemer med e-post kommunikasjonen vår. Dette henger sammen med at e-post serveren vår tidligere i sommer ble hacket. Dermed ble Negotia også "svartelistet" en del steder, eksempelvis @hotmail . Vi har tatt i bruk en ny server og selve hacker-problemet er løst. Flyttingen har imidlertid ført til endringer i noen sikkerhetsinnstillinger. Det er rettingen av dette som tar litt tid blant annet som følge av noen spesialløsninger som vi har.

Dersom du sender mail til Negotia og ikke får svar eventuelt feilmelding, send gjerne en SMS for å etterlyser dialog. Vi har alternative kommunikasjonskanaler.

Vi beklager situasjonen, og jobber med å få alt i orden.

Arendalsuka har blitt en vellykket tradisjon og fagforeningene er sterkt tilstede. Og selvsagt finner du YS og Negotia der også.

Enighet mellom YS og arbeidsgiverforeningen Spekter i de innledende forhandlingene (A-del) 10. april.

Resultatet i korthet:

  • Generelt tillegg til alle på minst 1.950 kr.
  • Alle med grunnlønn på 417.726 kroner eller mindre, får ytterligere et lønnstillegg på 4.875 kroner per år.
  • I de virksomheter som har privat AFP etableres et slitertillegg for ansatte som går av med pensjon ved 62, 63 og 64 år. Dette er i tråd med ordningen på NHO-området.
  • Partene skal arbeide for å sikre det fremtidige kompetansebehovet og for å øke organisasjonsgraden i arbeidslivet.

Merk at lønnstilleggene ikke gjelder ansatte i helseforetakene. De avtales i egne forhandlinger.

Kjenner du noen som ikke er organisert? 
Negotia ønsker at alle ansatte skal ha trygghet i arbeidslivet og få hjelp når de trenger det. 

For første gang inviterer den partipolitisk uavhengige fagbevegelsen til et omfattende politisk valgkamparrangement med toppolitikere fra nesten alle partiene. Debatten vil blant annet berøre arbeidsliv, næringsliv og kompetanse.

Negotia har et spesialtilbud til deg som jobber salgfremmer og butikk-konsulent.  Prøv Jobbveiviseren og få en gratis coachingtime på kjøpet.

Jobbveiviseren - en kartlegging av dine interesser og egenskaper: 
Ta jobbveiviseren og meld deg på en digital coaching med erfarne veiledere fra iFokus. I coachingsamtalen vil det være fokus på deg, din situasjon og dine muligheter fremover. 

Når du har tatt Jobbveiviseren vil du sammen med coach-eksperten kartlegge dine styrker, interesser og hva du foretrekker å gjøre på jobben.

Dette kan du bruke i arbeidet med CV, skrive søknader og i nye jobbintervju. Veilederne har lang erfaring med å veilede folk mot nye jobber og utdanninger.

Du bestiller en gratis coachingsamtale inne i selve løsningen.
Oppgi kode Negotia0319 ved bestilling. Dette tilbudet gjelder fram til 12. april, så det lønner seg å benytte tilbudet så snart som mulig.
Lykke til.

Hos Esso er det nå vårpriser på drivstoff med 70 øre per liter i rabatt for YS-medlemmer. Trenger bilen din vårrenggjøring får du både 20 % rabatt på bilvask og hver 6. vask gratis der hvor dette tilbys, når du bruker rabattheftet!
Drivstofftilbudet gjelder ved bruk av Esso Mastercard i perioden 1. – 30. april 2017.
Har du ikke Esso Mastercard? Se alle fordelene i kortet og søk enkelt her: http://www.essomastercard.no/ys

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.