Hopp til hovedinnholdet

Artikler til nyhetsbrev

Etter et  felles initiativ fra YS, LO, Unio, NHO, Virke, KS og Akademikerne igangsettes arbeidslivets klimauke fra den 15. januar. Bli med og bidra til å gjøre din arbeidsplass mer klimavennlig.

YS inngikk sin første drivstoffavtale med Esso for mange år siden. Denne avtalen gjelder også for Negotia til glede for alle de tusen medlemmene som benytter seg av avtalen. I dag kan du benytte deg av medlemstilbudet på nesten 250 stasjoner og få 50 øre inkl. MVA i rabatt på drivstoff.

YS-Medlemsfordeler inviterer til åpent arrangement i Bergen

Den 18. juni 2018 kl. 15.00 – 17.00 Scandic Neptun hotell, Valkendorfsgaten 8

Her vil dere få møte alle våre leverandører av de ulike medlemsfordeler som YS har å tilby sine medlemmer.

Dette er en veldig god anledning til å bli bedre kjent med alle medlemsfordelene vi har. Her kan dere få svar på de spørsmålene dere lurer på.

YS-leder Jorunn Berland vil åpne arrangementet.

Det vil bli konkurranser med flotte premier fra våre leverandører.

Enkel servering.

Påmelding innen 8. juni til heidi.briskodden@ys.no

Igjen tikker et år mot slutten, og et flunkende nytt ligger og venter rett rundt hjørnet. Men først skal vi alle unne oss noen rolige dager i jula.

Fordelsklubben, som leveres av GoGift, tilbyr Negotias medlemmer svært gode rabatter på 1000-vis av  fine merkevarer.

Benytt anledningen til å kjøpe interiør, leker, gaver osv til familien, venner eller kanskje det er du som fortjener en oppmerksomhet?

Du skal ikke ta ting for gitt. Arbeidsforholdene, arbeidskulturen og rettighetene. Dyktige og engasjerte mennesker har jobbet med dette år etter år for å forme det til det som er i dag.

Da du begynte i den nye jobben og på arbeidsplassen så hadde dere kanskje allerede en tariffavtale? Takket du sjefen din for de gode arbeidsforholdene?
For 5 ukers ferie, 37,5 timer arbeidsuke og avtalefestet førtidspensjon, og for velferdspermisjoner med lønn ved første skoledag for barn og ved legebesøk?.

Men det blir ikke helt rett. Det er ikke arbeidsgiver som har jobbet frem disse godene. Det er ikke administrerende direktør som har kjempet for den ordinære arbeidstakeren.  Nei,  det er vi arbeidstakere i samarbeid med fagforeningen som har formet dette år etter år. Det er vi arbeidstakere som har tatt opp kamp etter kamp og det er vi arbeidstakere som har engasjert oss for å forbedre forholdene som var da den gang alt startet. 

NHO

Samordnet oppgjør YS-NHO

Det samordnede oppgjøret med NHO startet med overlevering av kravene mandag 12. mars. Forhandlingene startet tirsdag 13. mars. YS og LO forhandlet med NHO parallelt. Videreføring av avtalefestet pensjon (AFP) og forbedring av tjenestepensjon, er sentralt i YS' krav.

For YS sin del omfatter oppgjøret alle medlemmer på NHO-området. Det vil si cirka 30.000 medlemmer fordelt på disse forbundene:

Negotia, Parat, Yrkestrafikkforbundet, SAFE og  Delta.

Oppgjøret endte i mekling. Partene tilsluttet seg meklingsforslag den 8. april 2018. Meklingsforslaget sendes til uravstemming med frist 24. april 2018

Utfyllende informasjon om meklingsresultatet NHO/YS

Arendalsuka har blitt en vellykket tradisjon og fagforeningene er sterkt tilstede. Og selvsagt finner du YS og Negotia der også.

Enighet mellom YS og arbeidsgiverforeningen Spekter i de innledende forhandlingene (A-del) 10. april.

Resultatet i korthet:

  • Generelt tillegg til alle på minst 1.950 kr.
  • Alle med grunnlønn på 417.726 kroner eller mindre, får ytterligere et lønnstillegg på 4.875 kroner per år.
  • I de virksomheter som har privat AFP etableres et slitertillegg for ansatte som går av med pensjon ved 62, 63 og 64 år. Dette er i tråd med ordningen på NHO-området.
  • Partene skal arbeide for å sikre det fremtidige kompetansebehovet og for å øke organisasjonsgraden i arbeidslivet.

Merk at lønnstilleggene ikke gjelder ansatte i helseforetakene. De avtales i egne forhandlinger.

For første gang inviterer den partipolitisk uavhengige fagbevegelsen til et omfattende politisk valgkamparrangement med toppolitikere fra nesten alle partiene. Debatten vil blant annet berøre arbeidsliv, næringsliv og kompetanse.

Hos Esso er det nå vårpriser på drivstoff med 70 øre per liter i rabatt for YS-medlemmer. Trenger bilen din vårrenggjøring får du både 20 % rabatt på bilvask og hver 6. vask gratis der hvor dette tilbys, når du bruker rabattheftet!
Drivstofftilbudet gjelder ved bruk av Esso Mastercard i perioden 1. – 30. april 2017.
Har du ikke Esso Mastercard? Se alle fordelene i kortet og søk enkelt her: http://www.essomastercard.no/ys

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler