YS-medlemmer kan få høyere pensjonsutbetaling

Fra 1. januar endres innskuddspensjonsloven, slik at alle ansatte som jobber i private virksomheter, får en egen pensjonskonto. Negotia har sammen med YS-forbundene Delta, Parat, Finansforbundet, Yrkestrafikkforbundet YTF og Safe nå inngått avtale med Nordea Liv og vil gjennom «YS Pensjon» tilby pensjonssparing for medlemmene til en svært god pris.

Tidligere lovverk ga dårligere utbetaling

Fra nyttår skjer det en stor endring som kan gi arbeidstakere en bedre pensjon. Fra 1.1.2021 endres innskuddspensjonsloven slik at ansatte i privat sektor får en EGEN pensjonskonto som skal følge dem gjennom hele arbeidslivet. På den kontoen skal så arbeidsgiverne «fylle på» innskuddspensjonen som gjelder for den jobb vi til enhver tid har. 

­­­­­­­­­Før har det vært slik at du må bruke den pensjonsleverandøren som din arbeidsgiver har, og bytter du jobb, må du «begynne på nytt» med opptjening hos en annen pensjonsleverandør gjennom din nye arbeidsgiver. For det gamle forholdet får du et pensjonskapitalbevis. Mange av oss sitter dermed med en rekke pensjonskapitalbevis, som har både årlige gebyrer og dessuten høy forvaltningskostnad. Da blir pensjonsutbetalingen mye lavere enn den kunne vært. 

En av landets laveste kostnader

Fremover kan man selv bestemme hvem som skal forvalte for seg. Flere YS-forbund har nå gått sammen og fremforhandlet en meget god pris for sine medlemmer. Negotia kan derfor tilby medlemmene i privat sektor pensjonssparing med en av de laveste forvaltningsgebyrene i landet. 

Starter i 2021

YS Pensjon og Negotia vil neste år ta kontakt med alle Negotia sine medlemmer og tilby plassering av pensjonskontoen hos Nordea til medlemspris. Negotia har lagt stor vekt på at leverandørene skal tilby en bærekraftig investeringsløsning.
Negotia kommer også til å be hver enkelt som benytter tilbudet, om å gi Negotia/YS Pensjon fullmakt til å bestemme forvalter for medlemmenes pensjonskonto/formue. Det er gjennom disse fullmaktene at den kollektive forhandlingsmakten blir sterk.

Med fullmakter fra titusener av YS-medlemmer kan vi når som helst flytte våre medlemmers pensjonsformue om en konkurrent skulle gi enda bedre betingelser. 

Les også fagartikkel om pensjonskontoordning:

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker