- For oss har medlemskapet svart til forventningene. Negotia er et solid forbund med høy kompetanse, som stiller opp for oss som er medlemmer og tillitsvalgte.

- Da vi organiserte oss i Negotia kom vi til forhandlingsbordet

- Å møte bedriften i formelle forhandlinger første gang var en interessant opplevelse, for de var proffe. Det var da vi skjønte at vi må være det samme.

Truls Hamsdokka er klubbleder for en av selgergruppene i kabelprodusenten Nexans. De organiserte seg i Negotia for noen år siden og er omfattet av Salgsfunksjonæravtalen med NHO.

- Tariffavtalen kom på plass raskt etter at vi ble medlemmer. Alt gikk etter boka, og vi kom fort i gang som klubb. Plutselig satt vi som formell forhandlingsmotpart overfor ledelsen. Vi har prøvd å jobbe strukturert fra dag én og har fått til mye.

Truls skryter av kompetanseprogrammet i fire moduler som forbundet tilbyr tillitsvalgte.

- Utrolig mye å lære av det. Forhandlinger dreier seg om kunnskap og trening. På Negotias kurs får du begge deler. Det er veldig deltakerbasert, og det liker jeg godt. Jeg har også fått flere av styremedlemmene i klubben til å ta kursene. Det er viktig at flere har god kompetanse.

Når det gjelder de årlige lønnsforhandlingene sier klubblederen – som de fleste andre tillitsvalgte – at det alltid er krevende å oppnå gode resultater.

- Motparten er tøff, og det er viktig å være realistisk. Men når bedriften går bra skal det være rom for lønnsvekst. Det er reelle forhandlinger, og vi krever vår rettmessige andel av de verdiene vi som ansatte har bidratt til å skape, sier Truls og legger til:

- Dessuten er veien til råd og hjelp hos Negotia aldri lang. For oss har medlemskapet svart til forventningene. Negotia er et solid forbund med høy kompetanse, som stiller opp for oss som er medlemmer og tillitsvalgte. Vi i Nexans har faktisk også bidratt til at bransjekollegaer i andre elektrobedrifter har meldt seg inn og startet klubber.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker