Har du en uorganisert kollega – eller flere? Fortell hva Negotia er og inviter til medlemskap. Det lønner seg for både deg og den du verver!

Hvordan snakke med kolleger om Negotia – uten å være irriterende?

Å slå av en prat med en kollega er sjeldent feil. De små, bedagelige samtalene bygger relasjonen dere imellom, og kan være virkningsfulle i rekrutteringsarbeidet også. Samtalen skaper troverdighet og tillit, og gir deg en fin mulighet til å diskutere fordelene ved å være organisert – uten å være irriterende.

Bruk de sjansene som kommer for å snike inn noen setninger om fagforeningen. Men ikke vær overivrig, da blir det fort slitsomt for den du vil overbevise. Det viktigste er at du klarer å skape nysgjerrighet.

Vær åpen og fortell

Fortell om saker dere jobber med i klubben. Kanskje dere akkurat er ferdige med lønnsoppgjøret, eller har landet en avtale om bruk av hjemmekontor? Kanskje har dere planlagt noe sosialt, eller fagsamlinger du kan invitere til? Vær åpen og fortell det du tenker er relevant for den enkelte. 

Du trenger ikke ha vanntette svar på absolutt alt, eller å være ekspert om du vil. Lytt til hva samtalepartneren har å si, hva den enkelte bryr seg om er ikke alltid det samme som den forrige du snakket med. Målet er å få i gang en samtale. 

Som tillitsvalgt har jo du rett til en plass ved forhandlingsbordet, det er det ikke sikkert alle vet. Men det kan være en trygghet å ha en venn ved bordet når de viktige avgjørelsene skal tas. Det er jo tross alt medlemmets hverdag det forhandles om. Dette må de få vite! 

Hvor kan du få dem på kroken? 

Hvilke situasjoner passer for slike uformelle samtaler? Oppsøk potensielle nye medlemmer i deres naturlige miljø og la praten flyte naturlig. Alle situasjoner der man litt “tilfeldig” møter eller havner ved siden av en kollegaer er gode arenaer for litt rekruttering. Det kan være: 

  • Ved kaffemaskinen
  • I lunsjen
  • På lønningspilsen
  • På bussen

 Å snike det inn i en dagligdags samtale er aldri feil, men det kan også være lurt å spørre direkte om kollegaen kan tenke seg å bli medlem. Kanskje er det ingen som har stilt det spørsmålet før? Vær naturlig, ærlig og litt på hugget – så skal du se det plutselig blir resultater! 

Trenger du inspirasjon til samtalestartere kan du ta en titt her!

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker