Tariffavtaler

Tariffavtalen - det viktigste verktøyet i arbeidslivet!

Tariffavtale er en skriftlig avtale mellom organiserte arbeidstakere og arbeidsgiver(e) om lønns- og arbeidsvilkår. Til forskjell fra individuelle arbeidsavtaler, er tariffavtaler kollektive avtaler som binder flere arbeidstakere. Den bærende ideen i avtaleverket er å utvikle og styrke samarbeidet mellom partene på bedriften. Tariffavtalen gir deg rett til bedre betingelser enn hva lovverket generelt tilbyr. Tariffavtalen består av hovedavtale og overenskomst, og suppleres ofte av en særavtale.  

Fordeler med tariffavtale

Tariffavtalen gir deg flere fordeler enn hva lovverket generelt tilbyr.

Hvordan kreve tariffavtale

Ønsker dere å kreve en tariffavtale må dere danne en klubb og velge en tillitsvalgt. Så snart dette er på plass kan dere begynne å jobbe for å få på plass en tariffavtale.

Slik fungerer en tariffavtale

Mange arbeidstakere har tariffavtale på sin arbeidsplass. Hvorfor det er viktig å ha en tariffavtale, og hvilke rettigheter gir den? Dette kan du lese mer om her.

Negotias tariffavtaler

Negotia har over 20 tariffavtaler. De fleste av våre medlemmene er omfattet av disse. I de tilfeller der arbeidsgiver ikke er tilsluttet en arbeidsgiverorganisasjon, ber vi om å få avtaletiltredelse direkte med bedriften. Ved en avtaletiltredelse, vil vi kreve en av de sentrale tariffavtalene Negotia allerede har med en av arbeidsgiverorganisasjonene. Negotias viktigste motpart er NHO og VIRKE. Mer en 80 % av våre medlemmer har sine avtaler med disse arbeidsgiverorganisasjonene.   

Lønnsoppgjøret 2019 - resultater

Developed by Aplia- Powered by eZ Platform - Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.