Koronatilpasset! Partene møttes til mekling på Thon Hotel Opera i Oslo. Fra venstre: Ole Erik Almlid, adm. Direktør i NHO; Mats Ruland, riksmekler; Peggy Hessen Følsvik, LO-leder og Eirik Bornø, leder for YS Privat. Foto: Terje Bergersen

Mekling i frontfaget

På formiddagen fredag møttes YS og LO på det ene siden og NHO på den andre, til mekling i det samordnete frontfagsoppgjøret. Fristen for enighet er klokka 24.00 natt til søndag 11. april.

Dersom Riksmekleren ikke klarer å bringe partene til enighet, blir det streik fra søndag. YS har meldt plassfratredelse for 5500 bussjåfører organisert i Yrkestrafikkforbundet, i et eventuelt første streikeuttak.

- Vi krever opprettholdelse av kjøpekraften og ekstra tillegg for lavtlønte. Vårt mål er å komme til enighet med NHO i løpet av meklingen, men vi er også forberedt på å måtte streike hvis det blir nødvendig, sier leder for YS Privat Eirik Bornø, som også er 1. nestleder i Negotia.

Mens meklingen pågår er det kun Riksmekleren som kan uttale seg om meklingens forløp.

NB!
Det er ikke meldt plassfratredelse for noen av Negotias medlemmer i det eventuelle første streikeuttaket. De store avtalene Funksjonæravtalen og Selgeravtalen mellom Negotia og NHO er ikke omfattet av oppgjøret.

Se også: Fare for full stans i busstrafikken over hele landet

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

Powered by eZ Platform - Informasjonskapsler