Koronatilpasset! Partene møttes til mekling på Thon Hotel Opera i Oslo. Fra venstre: Ole Erik Almlid, adm. Direktør i NHO; Mats Ruland, riksmekler; Peggy Hessen Følsvik, LO-leder og Eirik Bornø, leder for YS Privat. Foto: Terje Bergersen

Mekling i frontfaget

På formiddagen fredag møttes YS og LO på det ene siden og NHO på den andre, til mekling i det samordnete frontfagsoppgjøret. Fristen for enighet er klokka 24.00 natt til søndag 11. april.

Dersom Riksmekleren ikke klarer å bringe partene til enighet, blir det streik fra søndag. YS har meldt plassfratredelse for 5500 bussjåfører organisert i Yrkestrafikkforbundet, i et eventuelt første streikeuttak.

- Vi krever opprettholdelse av kjøpekraften og ekstra tillegg for lavtlønte. Vårt mål er å komme til enighet med NHO i løpet av meklingen, men vi er også forberedt på å måtte streike hvis det blir nødvendig, sier leder for YS Privat Eirik Bornø, som også er 1. nestleder i Negotia.

Mens meklingen pågår er det kun Riksmekleren som kan uttale seg om meklingens forløp.

NB!
Det er ikke meldt plassfratredelse for noen av Negotias medlemmer i det eventuelle første streikeuttaket. De store avtalene Funksjonæravtalen og Selgeravtalen mellom Negotia og NHO er ikke omfattet av oppgjøret.

Se også: Fare for full stans i busstrafikken over hele landet

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker