- En viktige oppgave for oss er å fremme Nordens arbeid og innflytelse opp mot det øvrige UNI-fellesskapet, sier Eirik Bornø som nylig ble valgt for et nytt år som president i UNI Nordic ICTS. Foto: Terje Bergersen

Bornø gjenvalgt til toppverv i UNI

Negotias 1. nestleder Eirik Bornø er nylig gjenvalgt som president for UNI Nordic ICTS. - Hyggelig å få tillit til å gå på en ny periode, sier han.

UNI Global Union er en verdensomspennende sammenslutning for fagforbund, og ICTS er delen som i hovedsak samler virksomheter som opererer innenfor informasjonsteknologi og kommunikasjon. Det er på dette området Negotias tilslutning til UNI er forankret.

Bornø tok over som president for UNI Nordic ICTS i februar 2021, og ble gjenvalgt til vervet på årsmøtet nå i oktober. Valget gjelder for ett år.

- Man velges til dette vervet for ett år av gangen. Det er en innarbeidet tradisjon at president-vervet rullerer mellom landene, men noen ganger er det også viktig med kontinuitet. Jeg synes det er veldig hyggelig å få tillit til å gå på et år til, sier Bornø.

Gjennom mesteparten av pandemien har den nordiske UNI-enheten vært uten administrativ prosjektledelse. Dette er nå kommet på plass igjen.

- En av de viktige oppgavene for oss i UNI Nordic ICTS er å fremme Nordens arbeid og innflytelse opp mot det øvrige UNI-fellesskapet. Det blir lettere nå med ny prosjekt- og policy officer ansatt, sier Eirik Bornø.

Blant toppsakene på UNIs prioriteringsliste for tiden er arbeidslivets tilpasning til utviklingen innen kunstig intelligens og digitalisering, livslang læring samt fjernarbeid (hjemmekontor).

Se også nettsak fra 2021

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker