Spesialrådgiver Synnøve Lohne-Knudsen representerer Negotia i de innledende, sentrale forhandlingene med arbeidsgiverorganisasjonen Spekter. Foto: Malin Lindstrøm

YS Spekter krever sikring av kjøpekraften

Onsdag overleverte YS Spekter sine krav til arbeidsgiverorganisasjonen Spekter i årets mellomoppgjør. Kravet i de innledende forhandlingene er samme kronetillegg som i frontfaget.

YS Spekter krever i de innledende, sentrale forhandlingene at alle arbeidstakere sikres et lønnstillegg på 4 388 kroner i året (2,25 kroner per time), og at de som har en grunnlønn på 455 967 kroner eller lavere gis et ytterligere lønnstillegg på 1 950 kroner per år (1 krone per time).

- Det er viktig at kjøpekraften opprettholdes for våre medlemmer på Spekter-området. I fjor ble lønnsveksten i Spekter lavere enn i industrien. Lønnsnedgang er ikke veien ut av koronakrisen, sier spesialrådgiver Synnøve Lohne-Knudsen, som representerer Negotia i forhandlingsdelegasjonen.

Spekter-oppgjøret består av A-delsforhandlinger sentralt og B-delsforhandlinger lokalt. Etter at de sentrale forhandlingene er avsluttet fortsetter derfor lønnsoppgjøret lokalt i de enkelte virksomhetene.

Oppgjøret omfatter rundt 14 000 YS-medlemmer i følgende forbund i tillegg til Negotia: Delta, Finansforbundet, Parat, STAFO og Yrkestrafikkforbundet.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker