YS-leder Erik Kollerud oppfordrer YS-medlemmene til å legge vekt på arbeidslivsspørsmål når de skal velge hvilket parti de vil stemme på i høstens stortingsvalg. Foto: NTB Kommunikasjon

YS skuffet over at permitteringsordningen kun forlenges til 1. november

– Vi er glad for at regjeringen forlenger dagens permitteringsordning, men er skuffet over at den kun forlenges til 1. november, sier YS-leder Erik Kollerud etter dagens møte med arbeidsministeren.

– Ansatte i mange bransjer og arbeidsplasser merker fortsatt pandemien på kroppen, og permitteringstallene er fortsatt høye. Hvis man ikke hadde forlenget ordningen, kunne konsekvensen blitt masseoppsigelser, særlig innen luftfart og i Gardermoen-området. Når regjeringen nå forlenger ordningen med kun en måned, frykter vi at krisen bare utsettes litt, sier Kollerud.

YS-lederen er opptatt av det også behøves andre virkemidler: 

– Vi må erkjenne at pandemien har medført varige endringer i flere bransjer. Noen av dem som i dag er permittert kommer nok ikke tilbake til sin gamle jobb. Derfor har YS vært opptatt av en målrettet mobilisering av virkemidler i NAV. Det er nødvendig for å hjelpe den enkelte til å skaffe seg den kompetansen som må på plass for være kvalifisert til andre jobber, påpeker Kollerud.

Kollerud understreker at myndighetene må vurdere situasjonen på nytt når man nærmer seg 1. november.

– Vi forventer at Stortinget og regjeringen forlenger permitteringsordningen utover 1. november hvis situasjonen tilsier det, sier han.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker