– Vårt hovedkrav er at medlemmenes kjøpekraft må opprettholdes. Det var NHO dessverre ikke villig til å komme oss i møte på. Derfor ble det brudd opplyser leder for YS Privat, Eirik Bornø, som også er 1. nestleder i Negotia. Foto: Terje Bergersen

YS og NHO har brutt forhandlingene

Torsdag ettermiddag brøt YS og NHO forhandlingene i årets tariffoppgjør.  – Partene står dessverre så langt fra hverandre at det ikke var mulig å komme fram til en forhandlingsløsning. Nå venter mekling etter påske, opplyser Eirik Bornø, leder for YS Privat.

Etter to dager med forhandlinger viste det seg at det ikke var grunnlag for å komme til enighet. YS og NHO møtes derfor til mekling fredag 9. og lørdag 10. april. Meklingsfristen utløper ved midnatt, lørdag 10. april. 

– Vårt hovedkrav er at medlemmenes kjøpekraft må opprettholdes. Det var NHO dessverre ikke villig til å komme oss i møte på, opplyser Eirik Bornø, som også er 1. nestleder i Negotia.   

– Det er også viktig for oss å sikre de lavtlønte et ekstra tillegg i årets oppgjør. YS Privat har flere medlemsgrupper i bransjer som ligger godt under 90 prosent av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn. Vi kan ikke la disse gruppene sakke ytterligere akterut, understreker han.

Meklingen og plassoppsigelsen vil omfatte om lag 15 000 medlemmer i NHO- bedrifter. I tillegg omfattes ca. 1 500 bussjåfører og funksjonærer i Vy buss i Spekter. Medlemmene er tilsluttet YS-forbundene Delta, Negotia, Parat, YTF og Safe. 

Dersom det ved en eventuell konflikt blir aktuelt å ta ut noen av Negotias medlemmer i streik, vil tillitsvalgte bli kontaktet god tid i forveien.

Avtalene som for Negotias del er omfattet av oppgjøret er Taxioverenskomsten, Bilselgeravtalen, Oljeoverenskomsten og Handelsoverenskomsten.

NB! Funksjonæravtalen og Selgeravtalen er ikke omfattet av oppgjøret.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker