- Vi i privat næringsliv har tatt vår del av dugnaden for å hindre spredningen av koronaviruset. Da forventer vi støtte fra regjeringen til å stå løpet ut, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

Permitterte provosert av Ernas arroganse

Ansatte i Color Line er provosert etter beskjeden fra statsminister Erna Solberg om at de bør se seg om etter nye jobber, siden regjeringen ikke har planer om å utvide permitteringsperioden.

- Jeg har fått en god del telefoner fra kolleger som er bekymra. Den siste jeg snakket med har 14 uker igjen av permitteringsperioden. Hun har jobbet i Color Line i årevis, men har vært delvis permittert av og på siden mars. Nå er hun kjemperedd for hva som skjer videre, sier Line Hem, hovedtillitsvalgt i Color Line.

Color Line er blant virksomhetene som er hardt rammet av koronasituasjonen. Ifølge Hem ble det bråstopp i driften fra 16. mars etter at regjeringen iverksatte den første store tiltakspakken. I forbindelse med at de fleste passasjerskipene ble tvunget i havn er mange av de ansatte permittert.

- Folk blir provosert over Ernas arroganse. Color Line er en levedyktig bedrift. Så snart samfunnet åpner er vi oppe og går igjen. Du hiver deg ikke rundt for å søke nye jobber når du i utgangspunktet har en fast og trygg jobb å komme tilbake til, sier hovedtillitsvalgt Hem.

Color Line har lokasjoner i Oslo, Sandefjord, Larvik og Kristiansand. YS-forbundet Negotia er den dominerende fagforeningen blant de landansatte.

- Mange risikerer å bli arbeidsledige nå som permitteringsperioden er i ferd med å løpe ut, lenge før samfunnet er klart til å åpne opp. Da blir det helt feil av statsministeren å komme med sånne utsagn, sier Monica A. Paulsen, forbundsleder i Negotia.

Mange nærmer seg nå grensen for de 52 ukene de kan være permittert, og risikerer dermed å bli helt arbeidsledige. Med eskalerende smitte og stadig nye nedstengninger, kan varslene om oppsigelse komme raskt. Derfor har YS bedt regjeringen om å utvide permitteringsperioden utover 52 uker og frem til sommeren.

- Vi i privat næringsliv har tatt vår del av dugnaden for å hindre spredningen av koronaviruset. Da forventer vi støtte fra regjeringen til å stå løpet ut, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

Powered by eZ Platform - Informasjonskapsler