- Vi i privat næringsliv har tatt vår del av dugnaden for å hindre spredningen av koronaviruset. Da forventer vi støtte fra regjeringen til å stå løpet ut, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

Permitterte provosert av Ernas arroganse

Ansatte i Color Line er provosert etter beskjeden fra statsminister Erna Solberg om at de bør se seg om etter nye jobber, siden regjeringen ikke har planer om å utvide permitteringsperioden.

- Jeg har fått en god del telefoner fra kolleger som er bekymra. Den siste jeg snakket med har 14 uker igjen av permitteringsperioden. Hun har jobbet i Color Line i årevis, men har vært delvis permittert av og på siden mars. Nå er hun kjemperedd for hva som skjer videre, sier Line Hem, hovedtillitsvalgt i Color Line.

Color Line er blant virksomhetene som er hardt rammet av koronasituasjonen. Ifølge Hem ble det bråstopp i driften fra 16. mars etter at regjeringen iverksatte den første store tiltakspakken. I forbindelse med at de fleste passasjerskipene ble tvunget i havn er mange av de ansatte permittert.

- Folk blir provosert over Ernas arroganse. Color Line er en levedyktig bedrift. Så snart samfunnet åpner er vi oppe og går igjen. Du hiver deg ikke rundt for å søke nye jobber når du i utgangspunktet har en fast og trygg jobb å komme tilbake til, sier hovedtillitsvalgt Hem.

Color Line har lokasjoner i Oslo, Sandefjord, Larvik og Kristiansand. YS-forbundet Negotia er den dominerende fagforeningen blant de landansatte.

- Mange risikerer å bli arbeidsledige nå som permitteringsperioden er i ferd med å løpe ut, lenge før samfunnet er klart til å åpne opp. Da blir det helt feil av statsministeren å komme med sånne utsagn, sier Monica A. Paulsen, forbundsleder i Negotia.

Mange nærmer seg nå grensen for de 52 ukene de kan være permittert, og risikerer dermed å bli helt arbeidsledige. Med eskalerende smitte og stadig nye nedstengninger, kan varslene om oppsigelse komme raskt. Derfor har YS bedt regjeringen om å utvide permitteringsperioden utover 52 uker og frem til sommeren.

- Vi i privat næringsliv har tatt vår del av dugnaden for å hindre spredningen av koronaviruset. Da forventer vi støtte fra regjeringen til å stå løpet ut, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker