- Som medlem i YS' programkomite og YS' hovedstyre er jeg opptatt av at forbundene jobber godt sammen for å sikre et robust og sunt arbeidsliv framover, sier Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

Paulsen innstilt for ny periode som 2. nestleder i YS

Valgkomiteen i YS har levert innstilling på ledertrio for neste periode. Negotia-leder Monica A. Paulsen foreslås som 2. nestleder, en videreføring av vervet hun har i dag. Valget foregår på YS-kongressen 25. til 26. oktober.

Hans-Erik Skjæggerud, i dag 1. nestleder, er innstilt som ny YS-leder. Lizzie Ruud Thorkildsen, leder av YS-forbundet Delta, er innstilt som 1. nestleder på heltid. Monica A. Paulsen, leder av YS-forbundet Negotia, er innstilt som 2. nestleder. Innstillingen er gjort etter gjeldende vedtekter.

- Jeg vil takke for tilliten vist av valgkomiteen. Som medlem i YS' programkomite og YS' hovedstyre er jeg opptatt av at forbundene jobber godt sammen for å sikre et robust og sunt arbeidsliv framover. En av de aller viktigste utfordringene er å jobbe for at flere arbeidstakere organiserer seg. Det er den beste oppskriften på å skape en god samfunnsutvikling i årene som kommer, sier Paulsen og legger til:

- Da blir det også viktig å ruste YS for framtiden, og derfor legges det fram flere forslag til strukturendringer på kongressen i oktober. Denne prosessen blir spennende å følge, og er et arbeid jeg er motivert for å bidra til i den formen kongressen ønsker.

Skjæggerud, som er valgkomiteens kandidat til å ta over som ny YS-leder etter Erik Kollerud, gir denne kommentaren:

– Vi lever i en urolig tid med mange store utfordringer, både nasjonalt og internasjonalt. YS skal være en offensiv og sentral premissleverandør i utviklingen av arbeidslivet og samfunnet generelt. Det er mye vi ikke vet, men jeg er helt sikker på at vi er avhengig av satsing på kompetanse. Derfor vil kompetanse fortsatt stå sentralt i YS sitt engasjement de kommende årene.

– Vi vil også ha tydelig fokus på å utvikle samarbeidet i YS og fellesskapet vårt. YS-forbundene har et felles mål om å bidra til økt organisasjonsgrad, slik at partssamarbeidet består, vokser og blir sterkere. Vi må jobbe sammen om det vi kan, slik at vi opprettholder gode og relevante tjenester til medlemmene i YS-forbundene. Når medlemmenes behov endrer seg, skal vi også endre oss, poengterer Hans Erik Skjæggerud.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker