YS-leder Hans-Erik Skjæggerud. Foto: NTB Kommunikasjon/Thomas Brun

Partene møtes til mekling

OBS! MEKLINGEN FORTSETTER PÅ OVERTID. I dag er partene – YS og NHO - samlet til innledende møte med Riksmekleren fra kl. 12.00.

I NHO-oppgjøret forhandler YS på vegne av 16 000 medlemmer, organisert i YS-forbundene Parat, SAFE, Negotia, Delta og Yrkestrafikkforbundet.  

Deler av Negotias meklingsdelegasjon: Monica Paulsen (forbundsleder), Kathrine Fosnes Olsen (rådgiver) og  Anne K. Nordvang (rådgiver)

I underkant av 1 500 YS-medlemmer vil bli tatt ut i streik hvis YS og NHO ikke blir enige innen meklingsfristen natt til søndag. En arbeidskonflikt vil få en rekke konsekvenser.  

Dersom partene ikke kommer til enighet, kan Felleskjøpet Agri bli tatt ut i streik. 

- I det private næringsliv har mange bedrifter og ledere fått et bedre oppgjør enn de ansatte. I år skal våre medlemmer også ha sin del av kaka. Vi er derfor forberedt på å ta ut i overkant av 100 ansatte i Felleskjøpet Agri, sier Monica Paulsen, forbundsleder i Negotia. 

Negotia tar ut medlemmer ved ca. 40 av Felleskjøpet Agris butikker, fra Bodø i nord til Halden i sør. Felleskjøpet Agri kan komme til å måtte stenge mange av sine butikker.   

- YS’ medlemmer i NHO-området har hatt en betydelig nedgang i reallønna de siste årene. Dette kan ikke fortsette. Det regner jeg med at NHO forstår og kommer oss i møte på når meklingen nå straks er i gang, sier YS-leder Hans-Erik Skjæggerud.  

- Vi forventer en helt annen fremdrift fra NHOs side i meklingen enn hva vi erfarte under forhandlingene. Vi går alltid inn i mekling med målet om å komme til en løsning, men vi er forberedt på streik dersom det er det som skal til, sier forhandlingsleder for YS Privat, Anneli Nyberg.   

Negotias meklingsdelegasjon består av Anne K. Nordvang (rådgiver), Kathrine Fosnes Olsen (rådgiver) og Monica Paulsen (forbundsleder). I tillegg er Eirik Bornø (1. nestleder) med i meklingen som andre nestleder i YSP.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker