Illustrasjonsfoto: AdobeStock

Overenskomst for framtiden inngås mellom NHO Service og Handel og Negotia

19. januar 2021 ble NHO Service og Handel og Negotia enige om å opprette overenskomst for bruk i varehandelen og netthandel. Avtalen har fått navnet Handelsoverenskomsten.

Avtalen var rykende fersk da den ble inngått mellom Handel og Kontor (LO) og NHO Service og Handel i fjor sommer. Nå har Negotia fått partsforholdet i YS.

- En tariffavtale tilpasset dagens behov i varehandelen

- Vi er veldig fornøyd med å få på plass en ny og moderne tariffavtale som er tilpasset dagens behov i varehandelen. For oss er dette en avtale for framtiden, ikke minst innenfor det voksende området netthandel. Avtalen tar høyde for et arbeidsliv i endring, samtidig som den sikrer medlemmene gode betingelser, sier forbundsleder Monica A. Paulsen i Negotia.   

Avtalen vil dekke alle handelsbedrifter i NHO, og er relevant både for de store kjedene og selvstendige aktører innen faghandel – fysiske så vel som rene netthandelsaktører.  Den skal være fleksibel og balansert.

- Bidrar til en god ramme for handelsbransjen  

Godt fornøyd er også Anne-Cecilie Kaltenborn, administrerende direktør i NHO Service og Handel 

- Vi tror at dette vil være en avtale som passer mange av Negotias medlemmer godt og vi er fornøyd med at avtalen får en større utbredelse nå som Negotia har blitt part i den. Dette er en ny og moderne avtale for handelssektoren som tar inn over seg utviklingstrekk i bransjen. Netthandel krever en annen arbeidsform og andre arbeidstidsordninger enn ordinær butikkdrift. Det var derfor viktig for oss at avtalen åpner for dette. Lønnsnivået i den nye avtalen er på linje med resten av bransjen. 

- Vi er av den oppfatning at avtalen bidrar til en god ramme for handelsbransjen som er tilsluttet NHO Service og Handel, sier Kaltenborn. 

I Negotia er det Felleskjøpet Agris medlemmer i butikk som er de første som blir omfattet av avtalen, men potensialet er stort.  

- Vi ser dette som en døråpner til nye bransjer og ser fram til å ta imot nye grupper under Negotia-paraplyen, avslutter forbundsleder Monica A. Paulsen.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker