- Til alle medlemmer som rammes av tiltakene, vil jeg understreke at Negotia er her for å hjelpe. Vi vil følge dere opp, men ta også gjerne kontakt om det er noe dere lurer på, oppfordrer Paulsen. Foto: YS/Scanpix

Nye innstramminger og nødvendige støttetiltak

Regjeringen lover nye støttetiltak til et hardt rammet næringsliv, etter at nye innstramminger i smittevernreglene innføres. – Helt avgjørende at det følges opp med trygge støtteordninger, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Regjeringen fremmet mandag utvidete og noen nye kompensasjonsordninger, denne gangen med forbehold om at bedrifter som går med overskudd i 2021 må tilbakebetale deler av støtten.

- Utviklingen i koronasituasjonen gir krevende tider for mange av våre medlemmer. Derfor er det viktig at det i følge med nye innstramminger kommer støtteordninger til arbeidstakere og næringsliv. I kompensasjonsordningene til bedriftene er det denne gangen lagt klare føringer om at virksomhetsledere og eiere ikke kan ta utbytte på fellesskapets midler. Dette er noe vi etterlyste sist. Det er bra det kommer nå, fordi det vil sikre en bedre omfordeling av støtten til dem som virkelig trenger det, sier Monica A. Paulsen, forbundsleder i Negotia.

Den midlertidige dagpengeordningen forlenges til ut februar for arbeidsledige og permitterte. Det samme er tilfellet for kompensasjonsordningene for selvstendig næringsdrivende og frilansere.

- Det er helt avgjørende at tiltak som dette følges opp med trygge støtteordninger for de arbeidstakerne som rammes hardest. For Negotias del gjelder dette særlig medlemmer innen reiseliv og frivillige organisasjoner; de som lever av å lage møteplasser for at du og jeg skal kunne samles.

- Til alle medlemmer som rammes av tiltakene, vil jeg understreke at Negotia er her for å hjelpe. Vi vil følge dere opp, men ta også gjerne kontakt om det er noe dere lurer på, oppfordrer Paulsen.

Regjeringen har også annonsert at den vil utvikle en ny lønnsstøtteordning, tilpasset situasjonen og støttetiltakene.

- Vi vil følge nøye med hva som kommer fra regjeringen når det gjelder lønnsstøtteordning. Dette kan være et svært viktig tiltak for å holde folk i arbeid, sier Monica A. Paulsen og legger til:

- Nå må vi alle brette opp ermene og ruste oss for en ny dyst. Vær rause med hverandre, ta en telefon til en du kanskje vet har det tøft, hold meteren og bruk munnbind, avslutter Negotia-lederen.

Se også:

Forlenger koronaordninger ut februar og gir lavtlønte rett til dagpenger (regjeringen.no)

Koronasituasjonen - rettigheter og informasjon (negotia.no)

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker