- Jeg brenner for dette forbundet. Det har jeg gjort i 40 år, og gjør det fortsatt, sa hedersprismottaker Svein Ivar Johansen.

Negotias Hederspris tildelt Svein Ivar Johansen

Mangeårig tillitsvalgt lokalt og sentralt i Negotia, Svein Ivar Johansen, er tildelt forbundets høyeste utmerkelse Hedersprisen.

Tekst og foto: Terje Bergersen

Johansen har vært medlem siden tidlig på 1980-tallet og tillitsvalgt ved klubben i Plandent Oslo nesten like lenge. Han har i en årrekke vært engasjert i avdeling Oslo & omegn, hvor han fortsatt er styremedlem. Og han har bak seg flere perioder som medlem i Negotias forbundsstyre.

Tildelingen av hedersprisen skjedde under festmiddagen på landsmøtet fredag 19. november. Forbundsleder Monica A. Paulsen sa blant annet dette under overrekkelsen:

- Hedersprisen henger meget høyt, og kan bare tildeles medlemmer som har gjort en helt spesiell innsats i organisasjonen over lang tid. Den personen som forbundsstyret har bestemt skal få denne prisen i år, oppfyller disse kriteriene til fulle. Vedkommende har svært lang fartstid som tillitsvalgt på mange plan i Negotia – på klubbnivå, i lokalavdeling, region og forbundsstyre – og har gjennom flere tiår lagt ned et imponerende arbeid til beste for forbundet og medlemmene.

- Uredd er en karakteristikk som passer denne personen godt. Vi snakker om en mann, som gjerne er direkte i sin form. Ofte litt røff i stilen. Han har meninger og meningers mot og vender ikke kappa etter vinden. Han har et ærlig og brennende engasjement for Negotia, og setter alltid medlemmene i fokus.

- Det er ingenting av det jeg har sagt til nå som direkte røper hvem hedersmannen er. Men hvis jeg sier Plandent og avdeling Oslo & Omegn, så ringer det nok noen bjeller … Det er en stor glede for meg – på vegne av forbundsstyret – å tildele Negotias hederspris til Svein Ivar Johansen.

En svært overrasket hedersprismottaker entret scenen til stor jubel fra salen. Det var ikke fritt for at det falt en tåre både her og der, også hos hovedpersonen selv. Han takket for hederen på denne måten:

- Ja, det er riktig som forbundslederen sa; jeg brenner for dette forbundet. Det har jeg gjort i 40 år, og gjør det fortsatt. Men altså, dette hadde jeg aldri trodd, at jeg skulle få en sånn pris. For en hyggelig overraskelse. Jeg må bare si tusen hjertelig takk til dere alle.

VI GRATULERER!

Hedersprisen består av diplom og en pengegave på 10 000 kroner – og ikke minst et flott bilde laget av kunstneren Alexander Stub, med tittelen "Stå sammen".

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker