Negotia har deltatt på Arendalsuka hvert år siden starten i 2012. Her fra et tidligere år hvor Negotia Ung inviterer forbipasserende til en runde med "karrierestigespillet". Foto: Inger Lise Rasmussen.

Negotia stiller på Arendalsuka

Etter et års koronaopphold er det igjen duket for debatt og meningsfylt mingling på Arendalsuka – 16. til 20. august. Negotias politiske ledelse og representanter fra "Ung" er til stede som vanlig.

Arendalsuka er en godt etablert begivenhet hvor folk fra politiske partier, organisasjoner og næringsliv møtes. Denne gangen pågår den fra mandag 16. til fredag 20. august. Som vanlig er det planlagt et stort antall spennende arrangementer i løpet av de fem dagene.

- Vi har deltatt på Ardalsuka hvert år siden starten for ni år siden. Her får vi anledning til å møte kjente og ukjente i norsk politikk og samfunnsliv, og følge viktige debatter. Dette er en nyttig arena for meningsutveksling og utvidelse av nettverket, sier forbundsleder Monica A. Paulsen.

På tirsdagen 17. august, holder Negotia debattkveld om kunstig intelligens på arbeidsplassen, sammen med Finansforbundet og NITO. Debatten starter klokka 18.00 og varer en time. Den strømmes på YouTube og er åpen for alle.

I panelet stiller blant andre:

  • Dr. Christina Colclough, internasjonal ekspertstemme på digital teknologi og arbeidsrettigheter.
  • Robert Steen, Arbeiderpartibyråd for helse og hovedansvarlig for digitalisering av Oslo kommune.
  • Kari Laumann, leder Datatilsynets regulatoriske sandkasse for personvern og kunstig intelligens.

Kunstig intelligens brer om seg i arbeidslivet, og et viktig anliggende for fagbevegelsen er å være med på å forme utviklingen. EU-kommisjonen er for tiden i gang med å utforme et europeisk regelverk for bruk av kunstig intelligens, og Negotia har nylig gitt innspill på høringsdokumentet i den forbindelsen.

- Vi er særlig opptatt av at ansattes rettigheter og personvern blir ivaretatt, og at tariffavtalene gir tillitsvalgte medbestemmelsesrett ved innføring av kunstig intelligens på arbeidsplassene, sier Monica A. Paulsen som selv deltar i panelet på debattkvelden.

YS har også flere arrangementer på Arendalsuka. Det samme gjelder foreningen Norsk TotalforsvarsForum, som Negotia har medlemskap i. Les mer

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker