- Vår protest mot regjeringens forslag om å fjerne skattefordelen på el-firmabil, viser at det nytter å ta opp viktige saker på vegne av medlemmene, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

Negotia med delvis skattegjennomslag for el-firmabil

Medlemmer som har anskaffet el-firmabil kan nå høste en delvis gevinst. Regjeringens foreslåtte kutt på skattefordelen med el-firmabil er halvert etter press fra Negotia og Elbilforeningen.

Tidligere fikk de som valgte el-firmabil en skattebegunstigelse ved at fordelen ble beregnet kun av 60 prosent av el-bilenes verdi. I Støre-regjeringens opprinnelige budsjettforslag for neste år, var denne fordelen fjernet. Elbil ble dermed vurdert likt med fossile biler.

Dette reagerte både Negotia og Elbilforeningen på, og er nå blitt hørt. I budsjettforliket mellom Ap, SP og SV som var klart mandag, kan el-firmabileiere innkassere en delvis seier. For neste år skal man betale 80 prosent skatt på elektriske firmabiler. 

- Dette viser at det nytter å ta opp viktige saker på vegne av våre medlemmer, både når vi gjør det alene og når vi jobber sammen med andre, sier forbundsleder Monica A. Paulsen i en kommentar.

Se tidligere omtale av saken i nettavisen, med kommentar fra Negotia:

Elbil, Avgift | For en måned siden bestilte Ove elbil. Nå får han skattesmell på 20-25.000 kroner i året (nettavisen.no)

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker