Negotias forbundsleder Monica A. Paulsen. Foto: YS/Scanpix

Nå kaster Coop selgerne ut av butikkene sine

Coop har bestemt å kutte ut 75 prosent av selgeroppfølgingen i butikkene sine. - Coop bruker igjen sin markedsmakt til å herje med leverandørindustrien, uttaler Negotia-leder Monica A. Paulsen til avisen Dagens Næringsliv (DN).

Det var fredag 1. oktober Coop orienterte leverandørene sine om at de vil kutte dramatisk i salgsoppfølgingen, noe som i praksis betyr at langt færre av selgere og salgsfremmere får tilgang til butikkene heretter.

Monica A. Paulsen anslår at mellom to og tre tusen personer kan miste jobbene sine i bransjen, avhengig av om de andre aktørene følger Coop.

– Vi har over tid sett at de store matvarekjedene i jakten på stadig større profitt for eierne, konsoliderer sine posisjoner og svekker konkurransen. Igjen står anstendige arbeidsfolk i fare for å stå uten jobb og inntekt, og forbrukere som er prisgitt hva kjedene mener du og jeg bør handle.

Hun mener det er de små og mellomstore leverandørene som særlig vil lide på grunn av Coops beslutning.

- Vi vet dessverre altfor godt at små og mellomstore leverandører som oftest ikke når frem i forhandlingene med kjedene. Negotia mener både konkurransemyndighetene og politikerne nå må på banen, ikke minst de som nå sitter sammen for å snekre i hop en regjeringsplattform, sier Monica A. Paulsen

Les mer i artikkelen i DN under lenken nedenfor. (OBS. krever tilgang til DNs nettsider.)

https://www.dn.no/handel/handel/dagligvarer/coop/coop-kaster-ut-selgere-fra-butikkene-forbund-frykter-for-flere-tusen-arbeidsplasser/2-1-1076622

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker