Delegasjon i meklingen, fra venstre: Hovedtillitsvalgt i Røde kors, Olav Aasland, rådgiver Anne-Lene Gabrielsen, forhandlingsleder Thea Wessel Jørgensen og forbundsleder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

Meklingen mellom Negotia og NHO i gang

Mandag klokken 10.00 startet meklingen på Funksjonæravtalen mellom Negotia og NHO. Frist for enighet er klokken 24.00 natt til tirsdag 16. februar.

SISTE: Partene har kommet til enighet, og meklingen er avsluttet.

Blir ikke partene enige hos Riksmekleren, blir det streik fra arbeidstidens begynnelse tirsdag 16. februar.

Det er meldt plassfratredelse for 200 medlemmer i Røde Kors. Det er disse som tas ut i streik dersom det blir en konflikt.

Funksjonæravtalen med NHO er Negotias største tariffavtale. I år er blant annet pensjon et viktig tema. Presset på etablerte pensjonsordninger i privat sektor har de seneste årene økt, og mange arbeidsgivere ønsker å gjøre endringer.

- Dette gir et økt press mot våre tillitsvalgte for å få endret pensjonsavtalene lokalt. Ansatte kan ha akseptert lavere lønnsoppgjør fordi pensjonsordningen er god. I en prosess med å endre de ansattes pensjonsavtaler, er det av avgjørende betydning at de tillitsvalgte har reell innflytelse på ny ordning, understreker forhandlingsleder Thea Wessel Jørgensen.

Mens meklingen pågår er det kun Riksmekleren som kan gå ut med informasjon.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker