- Oppgjøret tar hensyn til konkurranseutsatt industri og er et bidrag til å sikre at våre medlemmer fortsatt skal ha gode og trygge arbeidsplasser også i framtida, sier YS Privat-leder Eirik Bornø, som også er 1. nestleder i Negotia. Foto: Terje Bergersen

Løsning i NHO-oppgjøret

Etter mekling om lag 15 timer på overtid kom partene i NHO-oppgjøret til enighet. - Vi er fornøyd med at NHO kom oss i møte, selv om rammen endte på 2,7 prosent, sier Eirik Bornø, leder av YS Privat. 

Løsningen kom på plass søndag 11. april rundt klokken 15.00, etter at partene hadde sittet i mekling siden fredag formiddag. Resultatet innebærer blant annet et generelt tillegg på 2,25 kroner og et lavtlønnstillegg på 1 krone. (Ingen av Negotias avtaler omfattet av oppgjøret kommer inn under lavtlønnstillegget.)

- Oppgjøret tar hensyn til konkurranseutsatt industri og er et bidrag til å sikre at våre medlemmer fortsatt skal ha gode og trygge arbeidsplasser også i framtida, sier Eirik Bornø.

- Vi er også fornøyd med at det er oppnådd enighet i kravet om å sikre de lavtlønte et ekstra tillegg i årets oppgjør. YS Privat har flere medlemsgrupper i bransjer som ligger godt under 90 prosent av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, sier han.

NB! De store avtalene Funksjonæravtalen og Selgeravtalen mellom Negotia og NHO er ikke omfattet av oppgjøret.

- Vi er glade for at det ble en løsning, og at en storstreik be unngått. For oss var det viktig at kjøpekraften blir opprettholdt, og at lavtlønte grupper blir sikret ekstra tillegg. Gitt situasjonen vi er inne i, så er dette et greit resultat.

- Nå skal etter hvert våre tillitsvalgte i gang med lokale lønnsforhandlinger i sine bedrifter, og jeg ønsker alle lykke til med det, kommenterer Negotias forbundsleder Monica A. Paulsen.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker