Samlet under kunnskapens tre. 20 deltakere fra forbundene Negotia, Delta, Finansforbundet og Parat er i gang med det nye topptillitsvalgtprogrammet.

I gang med nytt topptillitsvalgtprogram

Tirsdag gikk startskuddet for det nye utdanningstilbudet rettet mot topptillitsvalgte. Kandidatene skal igjennom fire samlinger og levere avsluttende eksamen i mai 2022.

Opplegget kjøres i regi av Negotia og YS-organisasjonene Delta, Finansforbundet og Parat, og er utviklet i samarbeid med Høyskolen Kristiania.

- Vi er glad for å kunne tilby dette nye utdanningstilbudet. Deltakerne er erfarne tillitsvalgte som har vært igjennom mesteparten av våre øvrige kurs, og som er motiverte for å ta et ekstra kompetanseløft, sier Pål Hannevig, utviklingssjef i Negotia.  

Utvikle "beste praksis"

Han forklarer at et av formålene med programmet er å gi noen av våre mest erfarne tillitsvalgte mulighet til å utveksle kunnskap med tillitsvalgte i andre forbund, og på den måten bidra til å utvikle "beste praksis» innen fagforeningsledelse.

- Det spesielle med studiet er at deltakerne utforsker egen praksis som tillitsvalgte og setter dette inn i en teoretisk kontekst. Det bygges med andre ord en bro mellom teori og praksis. Ambisjonen er å avdekke ny kunnskap om det å være tillitsvalgt, noe som også vil gi forbundene verdifull innsikt, sier utviklingssjefen.

Den første samlingen holdes nå fra 31. august. til 2. september, på Thorbjørnrud Hotell på Jevnaker. Deretter blir det en i november, og de to siste i februar og april neste år. Bestått eksamen som avlegges i mai, gir 15 studiepoeng.

Ledelse, kommunikasjon, trender og framtid

Temaene i programmet er som følger:

  • Første samling: Endring, selvledelse og ledelse
  • Andre samling: Megatrender og fagbevegelsen framtid
  • Tredje samling: Endring og disrupsjon
  • Fjerde samling: Kommunikasjon og påvirkning.

20 tillitsvalgte er med på programmet – like mange fra hvert av de fire forbundene. Negotias representanter er disse:

Roger Rønning, Telenor Norge AS
Heidi Ottarsrud, DSV Road AS
Tommy Svendsen, Norges Varemesse AS
Oddbjørn Skaare Myklebust, Kongsberg Maritime CM AS
Lars Einar Ingvaldsen, Coca Cola European Partners Norge AS

- Alle fem har lang fartstid som ledere i sine klubber. Det blir spennende å følge dem gjennom dette nye programmet. At vi har dyktige tillitsvalgte med kunnskap på ekstra høyt nivå, vil være til inspirasjon og gjøre oss til en bedre organisasjon, sier Pål Hannevig.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker