Foto: Hydro

Hydros salg av valseverkene bekymrer

Tidligere i måneden ble det kjent at Hydro selger valseverk-divisjonen til et amerikansk spesialfond for 14,2 milliarder kroner. Negotia og de øvrige fagorganisasjonene er bekymret for langsiktigheten i selskapet.

- Staten eier 34,3 prosent av Hydro, og den statlige eierandelen forplikter. Det er nå vi legger grunnlaget for det næringslivet som skal være bærekraftig inn i det grønne skiftet. For å lykkes med den omstillingen er vi helt avhengig av å sikre og bygge videre på de framtidsrettete kompetanse- og industrimiljøene vi allerede har her i Norge.

- Det er neppe realistisk at regjeringen kan reversere dette salget, men vi forventer at staten som stor eier i Hydro bidrar til langsiktighet og trygghet, sier Negotias forbundsleder Monica A. Paulsen.

Valseverkene er divisjonen der aluminiumsblokker valses ut til plater som benyttes videre i forskjellig industrivirksomhet, blant annet til drikkebokser, folie, bilkomponenter og diverse tekniske produkter. Enheten som selges består av sju produksjonsanlegg og 5.000 ansatte, inkludert flere anlegg i Tyskland og to valseverk i Holmestrand og på Karmøy med rundt 650 ansatte.

Onsdag 24. mars hadde Negotia og seks andre fagforbund som organiserer ansatte i Hydro, møte om situasjonen med Frps stortingsrepresentanter Bård Hoksrud, Åshild Bruun-Gundersen og Tor-André Johnsen.

- Selv om reversering av salget må anses som en tapt sak, er det viktig å påvirke via de kanalene vi kan. Frp er en del av opposisjonen på Stortinget, og representantene vi var i møte med deler vår bekymring, slik vi oppfattet det.

Negotia-lederen peker på godt partssamarbeid med involvering av de ansatte i bedriftenes beslutningsprosesser, som avgjørende for utviklingen.  

- Vi må være våkne og sørge for at eierskapsstrukturer – både i Hydro og andre deler av industrien – ikke er til hinder for langsiktighet, trygghet og en bærekraftig grønn utvikling. En nøkkel i denne sammenhengen er godt partssamarbeid hvor tillitsvalgte er involvert i beslutningsprosessene, sier Monica A. Paulsen.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

Powered by eZ Platform - Informasjonskapsler