- For de permitterte som allerede har hatt trange kår i mange måneder, er feriepenger på dagpengene en sårt tiltrengt støtte. Husleia, lånet og strømregningen tar ikke ferie, sier 2. nestleder i Negotia, Trond Vegard Sæle. Foto: Terje Bergersen

Gjennomslag for krav om feriepenger på dagpenger

Nylig snudde FrP i spørsmålet om å gjeninnføre feriepenger på dagpenger. – Det gleder meg at det endelig er stortingsflertall for dette kravet som vårt landsmøte vedtok i fjor høst, sier Negotias 2. nestleder Trond Vegard Sæle.

--------------
SISTE: Stortinget vedtok 27. april midlertidig ordning om rett til feriepenger på dagpenger mottatt i 2020 og 2021.
--------------

Retten til feriepenger på dagpenger ble fjernet i 2015. Negotia har lenge krevd at denne retten må gjeninnføres, og fattet altså vedtak om dette på fjorårets landsmøte.

Det Frp foreslår er en midlertidig innføring, som sikrer feriekompensasjon til dem som har vært permittert i 2020 og 2021. Selv om FrPs forslag ikke innebærer en permanent gjeninnføring, betyr dette likevel at det nå er flertall på Stortinget for å få denne retten på plass igjen.

- Mange av våre medlemmer i privat næringsliv har snart vært permittert i et helt år. For disse var 2020 preget av både stor usikkerhet og dårlig råd. Og dette kommer på toppen av de bekymringene hele befolkningen sitter med. For de permitterte som allerede har hatt trange kår i mange måneder, er feriepenger på dagpengene en sårt tiltrengt støtte. Husleia, lånet og strømregningen tar ikke ferie, sier 2. nestleder i Negotia, Trond Vegard Sæle.

Arbeiderpartiet har i flere måneder presset på for å få feriepengene på plass, men uten å få flertall. Nå som FrP også kommer på banen kan opposisjonen kreve at regjeringen snur. Det vil bety mye for de arbeidstakerne som sliter nå.

- Mange av våre medlemmer er permittert som et direkte resultat av myndighetens smitteverntiltak. De har forhåpentligvis levedyktige jobber å gå tilbake til etter krisa, men må sitte hjemme fordi arbeidsplassene deres er tvunget til å stenge ned på grunn av korona. Derfor er det utrolig bra at opposisjonen tar ansvar når regjeringen ikke vil gjøre det.

Negotia mener at myndighetene også bør ta det siste steget, og gjeninnføre feriepenger på dagpenger som en permanent ordning.

- Det er det eneste rettferdige overfor de arbeidstakerne som rammes av permittering, sier Trond Vegard Sæle.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker