Diplom og 15 studiepoeng. Fullført tillitsvalgtutdanning ble feiret 5. september. Fra venstre: Jens Barland, Høyskolen Kristiania; tillitsvalgte og studiedeltakere Roger Rønning og Oddbjørn Myklebust; Negotia-leder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

Fullført lederutdanning for topptillitsvalgte

Det siste året har fem tillitsvalgte i Negotia deltatt i et utdanningsprogram i regi av Høyskolen Kristiania. Mandag 5. september var det uteksaminering med tildeling av diplom.

Totalt har 20 tillitsvalgte vært med i programmet – fem fra hvert av YS-forbundene Parat, Delta og Finansforbundet i tillegg til Negotia. At de nå har fullført utdanningen og kan plusse på 15 studiepoeng i sin formalkompetanse, ble markert med en tilstelning 5. september.

Fra Negotia har disse fem deltatt i programmet:

Oddbjørn Myklebust, Kongsberg Maritime CM AS
Roger Rønning, Telenor Norge AS
Heidi Ottarsrud, DSV Road AS
Tommy Svendsen, Nova Spektrum AS
Lars Einar Ingvaldsen, Coca Cola European Partners Norge AS

Oddbjørn Myklebust og Roger Rønning var til stede på markeringen og presenterte sine eksamensoppgaver. Myklebust har sett på betydningen av samarbeid mellom fagforeninger på samme bedrift der det er flere, mens Rønning har tatt for seg fordeler og ulemper med hjemmekontor i et helse- og arbeidsmiljøperspektiv.

- Kompetanseutvikling er viktig på alle områder, ikke minst for å styrke tillitsvalgtrollen. Vi i Negotia har kjørt forskjellige programmer for å dekke opp dette behovet, men aldri sammen med andre forbund, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen og legger til:

- Jeg tror samkjøringen med andre forbund gir viktige gevinster blant annet i form av erfaringsutveksling og nettverksbygging på tvers av sektorene. Dessuten er det viktig for oss som forbund å få formalisert kunnskapen til våre fremste tillitsvalgte.

Studieopplegget er gjennomført som et pilotprosjekt og skal evalueres.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker