Monica A. Paulsen - Foto: YS-Scanpix

Freias ansatte må vernes

Negotia følger den pågående saken rundt boikott av produkter fra selskaper eid av Mondelez og er i tett kontakt med våre tillitsvalgte i Freia.

- Vi forstår intensjonen bak boikotten, men dette er en vanskelig situasjon for de som jobber i Freia. Og vi ber om at de ansatte vernes, sier Monica A. Paulsen, forbundsleder i Negotia.

12. juni sendte YS brev til utenriksministeren og næringsministeren med anmodning om et møte vedrørende boikottene. Onsdag 14. juni ble møtet avholdt. Negotia var representert ved YS-nestleder Lizzie Ruud Thorkildsen.

For YS var det viktig å løfte hvordan denne saken har påvirket arbeidstakerne, og hvor stor usikkerhet de har kjent på mens saken har utviklet seg. Regjeringen er tydelige på at de forholder seg til de vedtatte sanksjonspakkene, og at verken Mondelez eller Freia er en del av disse. Derfor er dette helt legitime varer å selge i Norge.

- Vi i YS setter pris på at UD og NFD har lyttet til oss, og at de lovet å fremover gå inn i en tettere dialog med partene i arbeidslivet. Nå ser vi frem mot konstruktiv dialog for å sikre forutsigbarhet for norske arbeidstakere og norsk næringsliv, sier Thorkildsen.

Negotia og YS ser frem mot tettere dialog med UD, NFD og de andre partene i arbeidslivet, for å orientere hverandre om situasjonen og se på virkemidler og løsninger om det skulle være behov for det.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker