Arbeids- og sosialminister Henrik Asheim melder mandag at regjeringen utvider permitteringsperioden med to måneder. - Med denne forlengelsen sørger vi for at bedrifter ikke må gå til oppsigelser kort tid før jobbene kan komme tilbake, sier statsråden. Foto: KD

Forlenger permitteringsperioden likevel

Mandag snudde regjeringen i spørsmålet om permitteringsperioden, og foreslår nå å forlenge den til 1. juli. - Dette gjør at mange av våre medlemmer slipper å frykte oppsigelse før samfunnet er klart til å åpne opp, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Mange bedrifter vil nå den maksimale permitteringsperioden på 52 uker i løpet av våren, og får med den varslete endringen mulighet til å ha ansatte permittert fram til 1. juli.

- Her har Negotia og en samlet fagbevegelse presset på for å få regjeringen til å forlenge permitteringsperioden, og det er bra at dette kommer på plass. Nå venter vi på at Stortinget vedtar endringen, slik at våre medlemmer i privat sektor som har vært permittert lenge slipper å frykte oppsigelse før samfunnet er klart til å åpne opp, sier Monica A. Paulsen, forbundsleder i Negotia.

I en pressemelding fra regjeringen uttaler arbeids- og sosialminister Henrik Asheim følgende:

– Enkelte bedrifter som har permitterte ansatte i dag har gode muligheter for å hente dem tilbake senere, selv om behovet for bemanning er redusert i en periode. Med denne forlengelsen sørger vi for at bedrifter ikke må gå til oppsigelser kort tid før jobbene kan komme tilbake som resultat av at vaksineringen av befolkningen gjennomføres.

Forlengelsen innebærer en utvidelse av permitteringsperioden på to måneder. Negotia mener at ordningen må utvides ytterligere til over sommeren, slik at både ansatte og bedrifter gis forutsigbarhet så lenge pandemien varer.

I tillegg krever Negotia at regjeringen gjeninnfører feriepenger på dagpenger.

- Vi forventer mer langsiktighet i tiltakene framover. Permitteringsperioden bør utvides til over sommeren, slik også opposisjonen på Stortinget foreslår. I tillegg bør regjeringen få på plass feriepenger for dagpenger igjen.

- Dette er tiltak som er viktige for å gi grupper som er hardt rammet av pandemien forutsigbarhet og trygghet inn i det nye året, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker